Így lesz a tiéd a legjobb lasagne!

Tippjeinkkel az olasz mammák babérjaira törhetsz! Hétvégén, egy egyszerű szerdán, bármikor! A lasagne univerzálisan bevethető barátunk, kiadós vendégváró fogás!!

Lasagne classico

Konyhai ténykedésem eddigi legnagyobb dicséretét zsebeltem be minap: „hihetetlen, hogy földi halandó képes ennyire finomat készíteni.”- így szólt a vacsoravendégünk…

Lasagnét készíteni valamiért még mindig nem túl sűrűn szoktunk. Ha mégis, előkapjuk a hűtőpultból készen megvásárolt lapokat, ami persze-persze, nem rossz megoldás, de némi plusz energiafektetéssel magunk is meggyúrhatjuk az áhított tésztát.

Francia húsleves: mi fán terem az amacs? >>

A lasagnében az a jó, hogy semmi fölösleges hókuszpókusz, csak liszt és tojás kellenek, némi türelem, erős kezek és pihentetés a hűtőben. Ha mégis a bolti változatnál maradsz, pár dolgot nem árt tudnod a lasagnéról, hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját munkád gyümölcse után!Itt is érvénybe lép az ízlések és pofonok elve, de mi eddig arra láttunk példákat, hogy szaftosan elkészített verziókra eddig még nem volt panasz. Sokan előfőzik a tésztalapokat, szerintünk jobban jársz és időt is spórolsz, ha ezt kihagyod, mert az előfőzött lasagne kiszárad és korántsem lesz annyira hasznosítható, mint a forró víztől megmentett társa.

Lasagne maradékból

Maradt nem kevés mennyiségű sült húsom. Nem tudtam, mi tévő legyek, napokig szemeztünk a hűtőben, aztán ez lett a vége.

Lasagne parmezános besamellel

Ezt a lasagnét évekkel ezelőtt a tévében láttam. Egy olasz mesterszakács készítette, úgy emlékszem, az olasz nagykövetség szakácsa volt, de erre nem esküszöm meg. Azóta csak így ...

Lasagne Bjkata konyhájából

Ezt a főételt általában akkor készítem, ha kevés az időm a főzésre. A fagyasztóban mindig ott várakozik néhány adag előre elkészített hústöltelék, a tésztát pillanatok alatt el ...

Diétás lasagne

Ebben a receptben nincsen zsíros (vajas...)-lisztes besamel, van viszont egy finom szósz, kevés vajjal. Barátom kicsit fenntartással gondol mindenféle light receptre, de ebben kifejezetten ...

Nyári lasagne

A férjem receptje, aki sem a gyári paradicsomszószokat, sem a besamel mártást nem szereti.

Klasszikus lasagne házi sugoval

Lasagne? Bármikor! Sokszor és sokféleképpen készítettem már ezt a tradicionális olasz ételt. Bolti szósszal is, de azzal valahogy sosem lett jó... A fent leírt sugot az olaszok főtt ...

Marhaságok – malacságok >>

Tortillás bacon lasagne

Egyik borongós vasárnap azon gondolkodtunk, hogy kedvenc kajánkat ötvözni kellene EGY fogásra! Nevezetesen a Gyros, Lasagne és Bacönt. Miután elvetettük azt az ötletet, hogy daráljuk ...

Lasagne marhahússal

Mindig csirkemellből szoktam készíteni ezt az ételt. A marha adott volt. Először muszakán gondolkodtam ebédre készíteni, de végül ez lett belőle.

Lasagne Al Forno - lassan, de biztosan

Az eredeti receptet Olaszországból kaptam, 2 dolgot változtattam meg. Az eredeti recept szerint: 0,5 kg marhahúsból és 0,5 kg sertésből készül a ragu. A tej hozzáadása után, mikor ...

Spenótos lasagne 4. - darált húsos

Egyik ismerősünknél ettünk ilyet, ő az Olaszországban elő húgától tanulta ezt a receptet. Azóta elég gyakran főzöm, de vigyázni kell, mert annyira finom, hogy mi mindig gyomorrontásig ...

Lasagne 9. - Vincent "Vega" módra

„…már Mia is megmondta, hogy nem kellene állandóan sztéket zabálnom. Lehet, hogy igaza van. Most is megülte a gyomrom egy kicsit. Elmegyek klotyóra, míg ez az idióta bunyós, Buch, vagy ...

Lasagne 5. - bolognai mártásból

Ezt a receptet szintén egy olasz ismerősömtől tanultam. Érdemes kipróbálni, mert egyszerű és nagyon finom. Már a sülés közben az ember alig várja, hogy ehesse már...

Lasagne 4.

A hozzávalók mennyisége az alapok megtartása mellett ízlés szerint változtatható. Akkor az igazi, amikor a parmezános besamel aranybarnára pirult a tetején.

Hússal vagy anélkül, ne sajnáljuk a tésztarétegek közé borított ragukat! Erre számtalan recept található az oldalon, de a saját kreativitásodra is bízhatod a dolgot, mindenféle zöldségeket is lehet beasamellel összekutyulva rétegezni.Azt nem szabad elfelejteni, hogy az olasz eredetű finomságba mindig előpirítva, előfőzve, -sütve kerülnek a töltelékek, mert a lasagne sütőben töltött ideje nem arról fog szólni, hogy a hozzávalók megsüljenek – ráadásul az előzetesen serpenyőben, zsiradékon megfuttatott húsok, zöldségek pluszízt is kapnak az előkészítés során.

További lasagne-receptekért kattints ide >>

3 fogásos őszi csemegék >>

5 érv a rakott ételek mellett >>

Így használd fel a maradék ételeket! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...