Hús nélkül olcsón, finomat

Azoknak adunk ötletet, akik nem szívesen vagy egyáltalán nem fogyasztanak húst, és minél kevesebből szeretnék megoldani az étkezést. Lehet olcsón, finomat és laktatót készíteni, hús nélkül is. Lássuk a recepteket!

Lakto-vegáknak szezonálisan

Azoknak, akik nem esznek húst, de a növényi ételek mellett fogyasztanak tejet és tejtermékeket, a nyár vége kész kincsesbánya, van még cukkini, padlizsán...

Lakto-vega receptek itt >>>

Ovo-vegáknak

A következő fogásokat azoknak ajánljuk, akik nem szeretnének húst enni, a tojást viszont imádják. A tojás ugyanakkor sajnos ma már nem olcsó mulattság, így csínyján bánjunk vele!

Ovo-vega receptek itt >>>

Tojásleves Pankota konyhájából

Jó néhány éve főzöm így a tojáslevest, mert ebben ötvözve van mindkét verzió, a csurgatott is, és az egész tojásos is. Finom, tartalmas leves. A csurgatott tojástól olyan, mintha ...

Burgonyás minilángos

Számtalan balatonparti lángos sütöde termékét kóstoltuk már, de az igazi mégis a hazai. Ezt kaptam Édesanyámtól kiskoromban, és én is ezt készítem gyermekeimnek, ha időmből kitelik.

Ovo-lakto vegáknak

A növényi élelmiszerek mellett nemcsak a tojást, hanem a tejet és az abból készült tejtermékeket is fogyaszthatják az ovo-lakto vegák. Rengeteg receptünk van a számukra!

Ovo-lakto vega receptek itt >>>

Kukoricás lepénykék

Volt a hűtőben pár főtt kukorica. Megenni már nem kívánkozott, de semmiképp sem akartam kidobni. A Virslis lepénykék jutottak az eszembe. A sima lisztet kukoricalisztre cseréltem és a ...

Hagymás-túrós rétes

Fűszernek a legfinomabb a fekete hagymamag, ezt valamikor még Londonban vettük, azóta ott sem kapható, ahol akkor vettük. A kerti katicavirág magjáról van szó, aki talál ilyet itthon, ...

Még több vegetáriánus recept itt >>

Túlsúly ellen itt az AB0 diéta >>

Káposztaleves, nem csak fogyókúrázóknak >>

A rovat korábbi cikkei itt >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...