Hús nélkül olcsón, finomat

Azoknak adunk ötletet, akik nem szívesen vagy egyáltalán nem fogyasztanak húst, és minél kevesebből szeretnék megoldani az étkezést. Lehet olcsón, finomat és laktatót készíteni, hús nélkül is. Lássuk a recepteket!

Lakto-vegáknak szezonálisan

Azoknak, akik nem esznek húst, de a növényi ételek mellett fogyasztanak tejet és tejtermékeket, a nyár vége kész kincsesbánya, van még cukkini, padlizsán...

Lakto-vega receptek itt >>>

Ovo-vegáknak

A következő fogásokat azoknak ajánljuk, akik nem szeretnének húst enni, a tojást viszont imádják. A tojás ugyanakkor sajnos ma már nem olcsó mulattság, így csínyján bánjunk vele!

Ovo-vega receptek itt >>>

Tojásleves Pankota konyhájából

Jó néhány éve főzöm így a tojáslevest, mert ebben ötvözve van mindkét verzió, a csurgatott is, és az egész tojásos is. Finom, tartalmas leves. A csurgatott tojástól olyan, mintha ...

Burgonyás minilángos

Számtalan balatonparti lángos sütöde termékét kóstoltuk már, de az igazi mégis a hazai. Ezt kaptam Édesanyámtól kiskoromban, és én is ezt készítem gyermekeimnek, ha időmből kitelik.

Ovo-lakto vegáknak

A növényi élelmiszerek mellett nemcsak a tojást, hanem a tejet és az abból készült tejtermékeket is fogyaszthatják az ovo-lakto vegák. Rengeteg receptünk van a számukra!

Ovo-lakto vega receptek itt >>>

Kukoricás lepénykék

Volt a hűtőben pár főtt kukorica. Megenni már nem kívánkozott, de semmiképp sem akartam kidobni. A Virslis lepénykék jutottak az eszembe. A sima lisztet kukoricalisztre cseréltem és a ...

Hagymás-túrós rétes

Fűszernek a legfinomabb a fekete hagymamag, ezt valamikor még Londonban vettük, azóta ott sem kapható, ahol akkor vettük. A kerti katicavirág magjáról van szó, aki talál ilyet itthon, ...

Még több vegetáriánus recept itt >>

Túlsúly ellen itt az AB0 diéta >>

Káposztaleves, nem csak fogyókúrázóknak >>

A rovat korábbi cikkei itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...