A hét szakácsa: Mi van itthon

Eheti kiemelt szakácsunk a Mi van itthon nevet választotta, melyen blogot is vezet. Nekünk csak Kriszta, hiszen négy éve lelkes szakácsunk, sőt receptversenyt is nyert nálunk.

Mióta az eszemet tudom, a konyhában sertepertéltem a nagymamám, illetve a szülei körül. Így volt lehetőségem belelesni a hagyományos és a kicsit modernebb ízek világába is.

Mi van itthon szakács

Mindig is szerettük megadni a módját a családi ebédeknek, többféle ételt készítettünk, sokféle receptet, illetve fűszert kipróbáltunk. Ez a mai napig elkísér engem, szeretek kísérletezni, új ízeket felfedezni.

Ezeket olvastad már?

Szerencsére a családom nyitott és lelkes kóstolói az ételeimnek. Ritkán követek egy receptet lépésről lépésre, ugyanazt az ételt kétszer ugyanúgy nem tudom elkészíteni, valamit mindig módosítok rajta. A főzés a hobbim, ami egy kreatív önkifejezési forma, ráadásul finom és látványos.

Ezeket olvastad már?

Receptjeimet itt a Nosalty-n is megosztom, de a blogomon és egyéb közösségi oldalakon, illetve újságban is megtalálhatóak. Szeretem megmérettetni magamat különböző amatőr szakács / étel versenyeken.

A nyertes halétel

Mozzarellás grillezett harcsafilé salátaágyon recept

A családom elismerésén kívül, amire eddig a legbüszkébb vagyok az egy 2. helyezés amit, a Nosalty szervezésén belül, a Príma Főzőverseny Halas főételek kategóriában a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál döntős helyszínén értem el.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...