A hét szakácsa: Habcsók Mézi

A kedves név mögött Hajnit ismerhetjük meg, aki elkötelezett híve a süteményeknek. Tevékenységéről blogot vezet, ugyanakkor cukrászdákban tökéletesíti tudását.

Főzni is szeretek, de a sütés az én igazi szenvedélyem. Szeretek alkotni, új dolgokat kipróbálni, kísérletezni, és az eredményeket a blogomon közzétenni. Szinte soha nem sütöm meg kétszer ugyanazt teljesen ugyanúgy, legalábbis otthon... Mert a szenvedély engem tovább vitt ezen az úton, és hiába lettem közgazdász, tovább folytattam tanulmányaimat a cukrászat felé, és már több mint fél éve cukrászdákban tevékenykedem, ahol viszont szigorúan betartjuk, grammra pontosan a recepteket.

Habcsók Mézi szakács

A korán kelős cukrászélet ellenére sokszor előfordult, hogy munka után még otthon is nekiálltam valamit sütögetni, amit épp aznap lestem el, vagy a vizsgámra gyakoroltam. Szerencsére a család támogat, és nem kell egyedül megbirkóznom a sütik elpusztításával, különben gondban lennék...

Ezeket olvastad már?

Az én családomban nem volt hagyománya a sütésnek, a párom viszont hozzá van szokva a finom házias ízekhez, anyukája és nagymamája is kiérdemelné az arany habverőt. Ezért ő a legnagyobb kritikusom, magasra tette a lécet, de a sok gyakorlásnak, és persze a cukrászképzésnek köszönhetően már van, hogy őt is sikerül lenyűgözni.

Ezeket olvastad már?

Kedvenc süteményeim a könnyed krémesek (pl. a kávés krémes), a gyümölcsös linzertésztás piték (Ringlós pite) és a krátersütik.

Mézi büszkesége a hattyús szökőkút

Készíteni azokat szeretem a legjobban, amiket lehet szépen dekorálni is, legbüszkébb az emeletes hattyús szökőkúttortámra vagyok, amit szintén a vizsgára való gyakorlás során készítettem.Akár méricskéljük a hozzávalókat, akár rutinból sütjük a család kedvencét, sütni mindig élmény - alkotni valami finomat, és lesni, hogy milyen hamar fogy el.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...