Gyorséttermi kannibálok egy bizarr művésztől

A junk food, azaz a gyorséttermi kultúra sok művész számára inspiráló téma. James Ostrer azonban odáig ment, hogy fotóinak alanyait két lábon járó műkajaként formázta meg.

Az angol művész üzenete junk food portréival pedig nem más, minthogy a hamburgerekkel, sült krumplival, sok-sok tejszínnel, színes cukorkákkal, és az egészségtelen, ragadós szószokkal bemocskolt emberei elriasszák, és örökre távol tartsák a gyorséttermei ételek kannibáljait bűnös örömeiktől.

Sokak szerint Ostrer korunk egyik leghatásosabb művésze, aki nem fél szembemenni a fogyasztói társadalom és a gyorséttermi kultúra mértéktelen habzsolóival. Művészi projektjének kivitelezéséhez nagyjából 8000 dollár körüli összeget költött el a legegészségtelenebb gyorsételek megvásárlására, amiket aztán civilizálatlan törzsek megjelenésének mintájára aggatott fotóalanyaira.

A végeredmény pedig igazán gusztustalan lett, minket meggyőzött.

(via BoredPanda)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...