Gyors vacsorák 15 perc alatt!

Mit tehetünk, ha késő este érünk haza és gyorsan össze kell dobnunk valamit? Kutassuk fel a hűtőben található maradékokat, most nagy segítségünkre lesznek

Esténként, munka után hazaesve, sokszor nincsen már kedvünk a főzéssel bíbelődni. A házhoz szállítás drága és számos alkalommal okoz csalódást. De mit tegyünk, ha mégis valami finomat szeretnénk vacsorázni, gyorsan? Most a tizenöt perces fogásokra adunk tippeket:

  • a már kiszáradt kifliből, kenyérből, zsemléből isteni szendvicsalapokat készíthetünk, ha pirítóban ropogósra sütjük őket.
  • ha hétvégéről maradt némi sült hús az ebédből, zokszó nélkül felhasználhatjuk a szendvicsünkhöz. Aprítsuk kisebb darabokra a húst és egy csepp olajon pirítsuk meg serpenyőben.
  • öntettel és sok-sok zöldséggel gazdagíthatjuk a vacsoránkat, pár csepp valódi olívaolajjal akár önmagában, hús nélkül is isteni finommá varázsolható a pirítósunk.

Ételek 15 perc alatt

Nyári üditő saláta

Nagyon jól tud esni egy meleg napon, akár magában, akár egy kis roston sült húshoz vagy halhoz. Nagyon egészséges saláta. Diétázóknak is bátran ajánlom.

French toast

Mint a neve is elárulja nem amerikai, hanem amerikanizált ételről van szó, aminek Franciaországban Pain Perdu a neve, és baguette-ből készül eredetileg. Közkedvelt reggeli Amerikában, ami ...

Bármilyen tésztát kifőzhetünk tíz perc alatt

Sáfrányos spagetti recept

Érdemes a közepüket kicsit keményebbre (al dente) hagyni, ráadásul ezzel még több időt spórolhatunk. Olajos-citromos dresszinget is összedobhatunk, ha vega változatra vágynánk, de a tonhalas-paradicsomos penne az elmúlt évek egyik legnagyobb slágere, az otthon összedobható gyorsételek listáján.

Ételek 15 perc alatt

Rókagombás omlett recept

Lecsótól a rántottáig...

  • Ha netán a lecsófőzéstől csak a zöldségek aprításával való vesződség tartana vissza, javaslunk egy gazdag, zöldséges rántottát. Ízlés szerint paradicsom, paprika, hagyma – ne pároljuk túl sokáig őket, mert rengeteg vitamint megtarthatunk, ha félig nyersen fogyasztjuk ezeket a finomságokat. Vérmérséklet szerint két-három tojással számoljunk.
  • Jöhetnek még a könnyű gyümölcs- és zöldséglevesek, melyeket csak turmixolni kell. Vegyes gyümölcsleves vagy gazpacho – ezek mind pár perc alatt összedobható, laktató, egészséges finomságok.

Ételek 15 perc alatt

Chilis gazpacho

Fűszeres Eszter exkluzív Floriol receptje. A hideg, főzés nélkül készíthető levesek szinte kötelező fogásai a nyárnak. Pillanatok alatt elkészülnek, és tényleg nagyon ...

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...