Gyors vacsorák 15 perc alatt!

Mit tehetünk, ha késő este érünk haza és gyorsan össze kell dobnunk valamit? Kutassuk fel a hűtőben található maradékokat, most nagy segítségünkre lesznek

Esténként, munka után hazaesve, sokszor nincsen már kedvünk a főzéssel bíbelődni. A házhoz szállítás drága és számos alkalommal okoz csalódást. De mit tegyünk, ha mégis valami finomat szeretnénk vacsorázni, gyorsan? Most a tizenöt perces fogásokra adunk tippeket:

  • a már kiszáradt kifliből, kenyérből, zsemléből isteni szendvicsalapokat készíthetünk, ha pirítóban ropogósra sütjük őket.
  • ha hétvégéről maradt némi sült hús az ebédből, zokszó nélkül felhasználhatjuk a szendvicsünkhöz. Aprítsuk kisebb darabokra a húst és egy csepp olajon pirítsuk meg serpenyőben.
  • öntettel és sok-sok zöldséggel gazdagíthatjuk a vacsoránkat, pár csepp valódi olívaolajjal akár önmagában, hús nélkül is isteni finommá varázsolható a pirítósunk.

Ételek 15 perc alatt

Bármilyen tésztát kifőzhetünk tíz perc alatt

Sáfrányos spagetti recept

Érdemes a közepüket kicsit keményebbre (al dente) hagyni, ráadásul ezzel még több időt spórolhatunk. Olajos-citromos dresszinget is összedobhatunk, ha vega változatra vágynánk, de a tonhalas-paradicsomos penne az elmúlt évek egyik legnagyobb slágere, az otthon összedobható gyorsételek listáján.

Ételek 15 perc alatt

Rókagombás omlett recept

Lecsótól a rántottáig...

  • Ha netán a lecsófőzéstől csak a zöldségek aprításával való vesződség tartana vissza, javaslunk egy gazdag, zöldséges rántottát. Ízlés szerint paradicsom, paprika, hagyma – ne pároljuk túl sokáig őket, mert rengeteg vitamint megtarthatunk, ha félig nyersen fogyasztjuk ezeket a finomságokat. Vérmérséklet szerint két-három tojással számoljunk.
  • Jöhetnek még a könnyű gyümölcs- és zöldséglevesek, melyeket csak turmixolni kell. Vegyes gyümölcsleves vagy gazpacho – ezek mind pár perc alatt összedobható, laktató, egészséges finomságok.

Ételek 15 perc alatt

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...