Főzz úgy, mint Paul McCartney!

Kíváncsi vagy a McCartney család egészséges, vegetáriánus receptjeire? Kukkants be velünk a "gombafejű" Sir Paul McCartney és lányai konyhájába!

Paul McCartney: Húshagyó hétfő

A Beatles énekes-gitárosa jegyzi, de a valójában családi projekt a Húshagyó hétfő című vegetáriánus szakácskönyv, hiszen a McCartney-lányok, Stella és Mary is tevékenyen kivették a részüket a főzésben és az írásban. Sir Paul McCartney és családja évtizedek óta nem eszik húst, és aktívan részt vesznek az állatok jogaiért folyó kampányokban.

A Húshagyó hétfő kezdeményezésről itt tudhatsz meg többet! >>

A sztárcsalád senkit nem akar erőszakosan meggyőzni, hogy álljon át a húsmentes táplálkozásra, de fontosnak tartják, hogy legalább hetente egyszer legyünk vegák! A 2012 márciusában megjelent Húshagyó hétfőben az egyszerű húsmentes receptek mellett más hírességek, mint Pink, Kevin Spacey és Vivienne Westwood kedvenc ételei is szerepelnek.

Játssz, és nyerj személyre szóló szakácskönyvet! >>

Sophia Loren szakácskönyvébe itt lapozhatsz bele! >>

Húsba vágó kérdések - tippek vegáknak >>

Burrito a la Paul McCartney

Hozzávalók 2 személyre

  1. Áztassuk be a száraz babot hideg vízbe, a bab álljon legalább 1-2 órán át, de a legjobb, ha egész éjszaka áztatjuk. Majd mossuk át, és egy nagyobb lábasba tegyük fel főni egy csipet sóval, és alacsony fokozaton főzzük puhára. Ha a bab megfőtt, szűrjük le, de a főzővizet ne öntsük ki! A babot egy kevés főzővízzel pépesítsük össze, majd ízesítsük salsa szósszal, addig turmixoljuk, amíg kenhető, püréállagú nem lesz.
  2. Egy tálban keverjük össze a szóját, 125 ml-nyivel a bab főzőlevéből, csilivel, római köménnyel, metélt snidlinggel, sóval, oreganóval, és hagyjuk állni. A meghámozott, felkockázott vöröshagymát 1-2 evőkanál vízzel egy nagyobb serpenyőben főzzük puhára, majd adjuk hozzá a fűszeres szójamasszát, és forraljuk néhány percig.
  3. Tálaljuk a szójamasszát, a babpürét, a főtt rizst és a vegyes, zöld salátát egy-egy kis tálkába, hogy mindenki magának készíthesse el ízlés szerint a burritóját!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek