A chocoMe többszörös Academy of Chocolate Awards díjas!

Újból hazai sikerek születtek a neves londoni csokoládés szakmai versenyen, ahol a legjobb csokoládékészítők mérhetik össze tudásukat! A termékeket mi is megkóstoltuk ám!

A minőségi csokoládék, a felejthetetlen ízek megalkotásában hazai és nemzetközi szinten is élvonalbeli magyar cég, a chocoMe idén is győztes színekben tündökölt a rangos londoni Academy of Chocolate (Londoni Csokoládé Akadémia) díjkiosztóján. A tavasszal megrendezett világversenyen a manufaktúra által jegyzett öt csokoládékülönlegesség is komoly elismerésben részesült. A chocoMe ikonikus Raffinée-jának családjából négy termék is megbabonázta a gasztroszakértőkből álló szakmai zsűrit. A díjátadó Londonban zajlott július 8-án, ahol a chocoMe alapítója, Mészáros Gábor személyesen vehette át a díjakat.

A díjazott Raffinée termékek:

  • Tonkababos tejcsokoládéval és kakaóporral bevont szicíliai mandula / ezüst
  • Guérande sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával / bronz
  • Szicíliai mandula Arabica kávéval ízesített étcsokoládéval bevonva, kardamommal / bronz
  • Mogyoróstejcsokoládéval és őrölt Etióp Harrar kávéval bevont Piemonte-i mogyoró / bronz
  • Kandírozott bergamothéj venezuelai étcsokoládéval bevonva / bronz

A díjazott Raffinée-k ízkölteményei minden érzékszervet rabul ejtenek, de nincs ez másként az idén bevezetésre került chocoMe Voilé egyik újításával sem:

Ennek, az eredetileg Valentin-napra megálmodott, kifinomult ízvilágnak a megteremtéséhez már egyenesen a parfümőrök és a sztárséfek által előszeretettel használt bergamothéj szolgált alapjául – ehhez a venezuelai származású, nemes kakaóbabok keverékéből született étcsokoládé szegődött eszményi társként.

A chocoMe termékek mögött rejlő szellemiség, a tökéletes csokoládék megalkotásának eszméje teljes összhangban áll az Academy of Chocolate küldetésével. Mészáros Gábor, a cég vezetője és csokoládémestere – a Londoni Csokoládé Akadémia “lovagrendjének” tagjaihoz hasonlóan – körültekintően ügyel a legapróbb részletekre, ebből a hozzáállásból születnek azok a szofisztikáltságukban is érzéki chocoMe gasztroélmények, melyek az ünnepeket és a hétköznapokat egyaránt megédesítik és felejthetetlenné teszik.

A versenyen a találati arány is pazar volt, a chocoMe által benevezett hét versengő terméke közül ötnek sikerült díjat nyernie. A jelenlegi díjakkal együtt összesen már 28 nemzetközi szakmai versenyen szerzett díjjal büszkélkedhet a márka.

Az Acadamy of Chocolate-ról

Az Acedamy of Chocolate (Londoni Csokoládé Akadémia) 2005-ben alakult Londonban azzal a céllal, hogy teret adjon a valóban minőségi csokoládéfogyasztásnak, a csokoládétermékek legjobb minőségű összetételének, a legjobb kakaóbab termőterületek felvirágztatásának, a “fair” kereskedelmi elveknek.Tagjai a világ legelismertebb csokoládékészítői és gasztronómiai szakértői évente szervezik meg a Acedamy of Chocolate Awards csokoládés szakmai versenyt, ahol a világ legjobb csokoládékészítői mérik össze tudásukat.

Az összes díjnyertes chocoMe csokoládé itt tekinthető és vásárolható meg!

Legújabb receptek

Legegyszerűbb medvehagyma-krémleves

Ha eljön tavasszal a medvehagyma szezonja, hetekig mindent az aromás fűszernövénnyel készíthetünk. Aki egy igazán gyors és komfortos receptet keres a zöldséggel, az alábbi krémlevesben ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!