Bisztrók királya – ez a Kőleves

A Kőleves a Kazinczy utcában, azaz a vigalmi negyed kellős közepén terül el – szó szerint terül, mert pár hónappal ezelőtti átköltözésük nyomán szép, nagy, tágas helyiségben várják a vendégeket.

Mi hétfő délben (is) jártunk ott, a bisztró éppen kezdett megtelni a környékbeli irodák dolgozóival, akik menüzni érkeztek – jó hivatalnokokhoz méltón, pontban délben. A napi menü két fogásból áll, leves és főétel, ehhez pedig szép, keskeny nyakú üvegkancsóban hoznak szörpöt is. Ezen kívül táblán olvasható a heti ajánlat, ha az étlap kínálatát soknak vagy a napi menüt kevésnek ítélnénk. A hely atmoszférája lenyűgöző. A Kőlevesre a határokon billegés a jellemző: az enteriőr retro, de nem az olcsó, hatásvadász értelemben, sokkal inkább hat modernnek, mintsem nosztalgikusnak. A villanykörtéket – lámpabura gyanánt – sajtreszelők borítják, mindez pedig kitűnően megfér a sorban egymás mögé rendezett, kotyogós kávéfőzők tengerével – ez szintén a berendezés része. A kiszolgálás kedves, udvarias, a két pincér folyamatosan a vendégek körül sürgölődik, cseppet sem hiányzik egyikőjükről sem a kötény: lazák és közvetlenek, bármelyikünk lehetne. Az ételekre nem lehet panaszunk, odáig vagyunk a fúziós bisztrókonyha remekeiért!

{ GALÉRIA = title:Bisztr%C3%B3k%20kir%C3%A1lya%20-%20ez%20a%20K%C5%91leves!, 0,1,2,3,4,5,6,7 }

Az új étlapról kókusztejes sütőtök-krémlevest választottunk rókagombás raviolival – fantasztikus és kellemesen fűszeres volt! Mindehhez már az elején kaptunk egy kosár friss, házi, fehér kenyeret – puha, tömött, amilyennek lennie kell! Hamarjában megérkezett a többi étel is: a vörösboros marharagu gyökérzöldségekkel és zsemlegombóccal: pontosan, ahogy a nagykönyvben meg van írva! Omlós marhahús, kellően szaftosan és meglepetésünkre végre egy hely, ahol nem spórolnak, ha minőségi húsról van szó. A zsemlegombóc gyerekkori emlékeket idézett föl, az adag pedig olyannyira elegendő volt, hogy meg se tudtuk enni az összeset. Mellesleg minden fogás pontosan akkora adag, amitől nem leszel rosszul, de kellemesen jóllaksz, hogy a következő órákban ne kelljen a hűtőszekrény közelében kódorognod. Szerepelt még a repertoárunkban egy joghurtos céklasaláta, melyet almával és fenséges kacsamellcsíkokkkal szervíroztak – nagyon kerestük a gyengéjét, de őszintén bevalljuk, nem találtunk fogást – legnagyobb örömünkre! Desszertként egy maceszflódnit választottunk, a rétegek tökéletes egymásutániságban, kellően vastagon sorakoztak: macesz, lekvár, dió, macesz, almareszelék vonták tökéletes, hűvös egységbe a flódnikockát. A Kőlevesben egyébként is gyakori vendégek vagyunk: esténként isteni a hangulat, finomak a borok, jó itt lenni! Már előre várjuk a nyarat, hogy a kerthelyiségben beszélgessük végig az estéket!

Ide gyertek – Szalámibolt!

A Kóstolgató rovat további cikkeit itt találjátok >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...