Azta-Pasta: ezek színesek!

Hosszú, széles, masni, metélt, rakott, töltött – és még számtalan tésztafajtáról írtunk már. Most következzenek színes társaik!

Spenótos-mascarponés fettuccine

Korábban már írtunk arról, hogy a tészták minden fajtájának az alapanyaga nagyjából ugyanaz. Általában búzaliszt, tojás, víz vagy tej hozzáadásával készültek. Itthon! De górcső alá vettük már Kínát és a mediterrán vidékeket is.

A hétvégén én is készítettem egy mediterrán ihletésű vargányás metéltet. Ha te is szívesen utánam csinálnád, kattints a képre a receptért!

Azta-Pasta >>

Most jöjjenek azok a tészták, amelyek színezettek és/vagy ízesítettek. Vásárolhatunk már gombás, spenótos, répás és még számtalan ízű tésztát a boltokban. A legbizarrabb ezek közül talán a tintahal tintájával színezett – amit, bevallom, én képtelen lennék megenni, számomra kissé idegen egy fekete étel elfogyasztása. De talán vannak köztünk kísérletezőbb kedvűek, nekik mutatunk most egy receptet, hogy mivel érdemes az ilyen tésztát feldobni.

Azta-Pasta: töltsd meg és rétegezd! >>

Tintahaltinta

A tészta fekete színét a tintahal tintájából nyerik, ízén azonban állítólag nemigen változtat. Valójában csak dekoratív jelleggel használják, az amúgy másra nem használatos nedvét. A tésztákat színezhetjük szintetikus anyagokkal is, habár mi igyekszünk elzárkózni a mesterséges színezőktől, de ha valaki nem idegenkedik ezektől, bátran használjon ételfestéket vagy keresse ezek természetes változatait.

Azta-Pasta: miből van a tészta? >>

Zöldséges tészták

Mint már említettük, lehet ízesíteni a tésztákat spenóttal, répával, céklával, de még mentával is. Ha az üzletek polcain nem lenne túl nagy a kínálat, készítsük el otthon. Ha nincs tésztanyújtó, és vágó gépünk, célszerű gnocchit készíteni. Gyors, finom és nem túl bonyolult folyamat. Végezetül készíthetünk gombócokat is, amelyekből akár levesbetétek is válhatnak.

Olcsó, gyors és vega >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...