Ha végképp úgy érzed, hogy az idő nem neked kedvez és szükséged van olyan receptekre, melyekhez nem kell a hajnali órákban kelned, hogy finom reggelit rittyents az asztalra, akkor a sós krémeket neked találták ki!
Sok-sok változatban létezik és mennyivel egészségesebb, mintha a boltban vásárolt, dobozos kész termékekekkel kennéd meg a reggeli kenyérszeleteket. Tudunk sokkal jobbat!A tepertőkrém megítélése végletes érzelmi skálán mozog: aki szereti, az nem tudja abbahagyni, ha egyszer nekiáll, míg mások már a gondolatától is eliszkolnak a közelből. Mindenesetre míg a tél érezteti hideg fuvallatait, addig teljesen biztos, hogy nem kerül ki a repertoárból, lévén igazi téli fogás (a mellé fogyasztott hagymamennyiség miatt mi leginkább hétvégére tartogatjuk). A máj vajjal és fűszerekkel összeturmixolva egészen exkluzívnak tűnik majd ez az egyébként pofonegyszerű reggeli krém – és sokkal finomabb a boltokban kaphatónál! Ha már megidéznéd a nyarat, akkor első sorban a körözött jut eszünkbe mint opció, természetesen jó sok hagymát belereszelve. Az új őrület az avokádókrém!
Pofonegyszerű és nagyon finom az egzotikus gyümölcsből készített kence, amit mustárral, fokhagymával és bazsalikommal teszünk még finomabbá. Csak egy jó botmixer szükséges! A marokkói sárgarépakrémet a vegánok imádni fogják, mert semmilyen állati eredetű hozzávaló nem szükségeltetik, mégis egy pikáns, nagyon egészséges krémet kapunk végül. Húsevők se hagyják ki! S mivel kedvenc tavaszi növényünk, a medvehagyma már hajtja levélkéit az erdőkben, mi több, a piacokon is felbukkant, túróval, sajttal összeforgatva készítünk belőle gyors reggelire való krémet. A sós krémeket tetézzük csírákkal: jöhet lucerna-, brokkoli-, retek- vagy vöröshagymacsíra, bármelyik isteni és valódi egészségbomba. Ha tehetjük, fogyasszuk őket mindennap szendvicseinken.