5+1 vacsora a tél utolsó hetére

Nézzük, mit kínál számunkra a tél, talán utolsónak ígérkező hete! A meteorológusok csupa jót jósolnak március első felére, így már nem kell sokáig vacognunk (meg persze a fűtésszámla rémképe is letűnni látszik).

Addig is, míg az első igazán meleg napsugarak megérkeznek, mi még kitaláltunk egy igazi téli vacsoramenüt – mindezzel egy időben pedig a napi mozgásadagunkat is megnöveltük.

Hétfő

Semmi egyébre nem vágyunk a hét elején, mint valami melengető krémlevesre, ami nem igényel hosszas ötletelést, mégis nagyon finom és laktató, s nem kell vele órák hosszát pepecselnünk. Fogjuk a kedvenc sajtjainkat simán lehetnek hétvégi maradékok és némi tejszínnel, fűszerekkel krémesre turmixoljuk a levesünket!

Kedd

Ez a recept feltételezi, hogy van otthon elfekvőben némi pizzatésztánk ha ez éppen hiánycikk a háztartásban, helyettesíthetjük jó minőségi bolti termékkel is. Készítsünk calzonét! Ha eddig nem próbáltuk, imádni fogjuk ezt a töltött pizzát, bármi kerülhet bele szerintünk legyen egy adag húsmentes és a másik, mondjuk, a receptben is leírt tonhalas verzió!

Tart flambée – a lángos franciául >>

Szerda

A mentaszószos húsgombóc nagyon jó ötlet! Istenien párosítható a darált hús a finomra aprított mentalevél-darabkákkal arról nem is beszélve, hogy legalább némi nyarat csempészünk a február végi napokra!

Csütörtök

Na, ez az a bűnös élvezet, aminek nagyon ritkán ugyan, de nem tudunk ellenállni! A tepertőkrém isteni mutatvány, főleg, ha kevés mustárral is keverjük a házilag kisütött, ropogós pörcdarabokat. Ki így, ki úgy, mi sok-sok borssal és akár tojással is készítjük, de igazából teljesen mindegy, mert mindenhogyan szeretjük. Jó-jó, tavasztól nincs tepertőzés!

Péntek

Péntekre marad a svéd gombasaláta, ami egyébként szuper vendégváró fogás, különösen akkor, ha nagyobb társaságot várunk az otthonunkba. Nincs benne semmi trükközés: a gomba, citrom, bors, paradicsompüré, babérlevél verhetetlen csapatot alkotnak. Repetázás garantált.

5 vacsora, amit imádni fogsz >>>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...