5+1 tavaszcsalogató vacsora

Szokásunkhoz hűen, most is a legjobb, fél óra alatt elkészíthető vacsorareceptekkel örvendeztetünk meg titeket. Saláta, leves, sós krémek, húsétel, de még édesség is szerepel a március 18-ával kezdődő héten.

Csirkés taco

Tradicionális mexikói étel amerikanizált változata. Annyi a különbség, hogy Mexikóban nem kemény, hanem puha kukorica tortillával készítik. Mindkét fajta tortilla kapható nagyobb ...

Burrito, cupcake, humusz – ha ezeknek eddig csak a nevét hallottad, akkor itt a nagyszerű alkalom, hogy ki is próbáld őket, mert remek leírásokkal szolgálhatunk mindhárom étel elkészítéséhez!

Hétfő

Töredelmesen be kell vallanunk, hogy vacsorára édességet gyártani nem a lehető legegészségesebb húzás: de mióta megláttuk a képét, nem tudunk ellenállni ennek a falnivalóan szép, csokikrémes és krémsajtos cupcake-nek. Nem más ez a süti, mint az általunk is jól ismert bögrés süti – némi eleganciával megspékelve. Máris jobban indul a hét – az első munkanap pedig már el is telt!

5+1 vacsora húsvét előtt >>

Kedd

A tegnap esti dőzsölésünkért kárpótlásul erre az estére a Waldorf-salátát javasoljuk. A zeller és az alma tökéletes szezonális alapanyagok, fillérekért beszerezhetőek és szuper salátát készíthetünk belőlük. Tejszín helyett joghurttal krémesítünk, citrommal, sajttal, pici majonézzel pedig tökéletes harmóniába hozzuk az ízeket.

Szerda

Biztosan hallottál már a humuszról, esetleg már fel is vetted a gyakran készítendő krémek listájára. Az a jó benne, hogy teljesen növényi alapú, így akár vegánok is fogyaszthatják, de a húsevőknek sem árt némi „pihenőt” tartani – testünk meghálálja, ha néha visszaveszünk az állati fehérjebevitelből. Csicseriborsót már minden nagyobb boltban kapunk, a tahinit (szezámpaszta) akár házilag is elkészíthetjük!

5+1 vacsora március első hetére >>

Humusz 3.

Nyáron, amikor még a tűzhely gondolatától is öt fokkal melegebb lesz a konyhában, igazán finom vacsora lehet a hummusz, vagyis a csicseriborsó krém. Vásároljunk hozzá konzerv csicserit, ...

Csütörtök

S akkor most jöjjön egy kis hús is – nehogy bárkinek hiányérzete maradjon! Burritókat dobunk össze, pillanatok alatt! Jó, ha a hűtőben tartunk pár, előre megsütött tortillalapot, ezekre csak rá kell halmoznunk a húst, valamint megszórni fűszerkeverékkel. Mars vele a sütőbe, ha készen van, kínáljunk hozzá salsát, úgy az igazi!

Burrito

MEO-som kedvence, amíg van burrito, addig eszi napokon keresztül -még nem sikerült túl sokat készítenem belőle-, az ő nővérétől tanultam ezt a receptet, kicsit módositottam rajta, az ...

Péntek

Levest még nem főztünk a héten: mivel a sárgarépa nagyon olcsó, ezért jó lenne valamilyen formában az asztalunkra tenni. Persze a répalevesekről sok mindenkinek elég horrorisztikus menzai élményei vannak, ezek likvidálása érdekében érdemes a saját verziónkat elkészíteni. A tejszíntől selymes, currytől, fokhagymától, cayenne borstól fűszeres finomság szinte biztos, hogy a kedvünkre lesz!

A Reggeli és vacsora rovat cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...