5 álomvacsi hétköznapokra

Ismét vissza a hétköznapokba! Mielőtt a négynapos hétvége utáni mélabú úrrá lenne rajtunk, irány a konyha, elő a november kínálta csemegékkel, hívjunk vendégeket és nyissunk ki egy palack finom bort!

Mindenkit lenyűgözhetünk az e heti vacsorakínálatunk fogásaival, de a titkot csak mi tudjuk: harminc percnél többet biztos, hogy most sem fáradoztunk a finomságok érdekében.

Hétfő

Induljon a hét egy kis luxussal: az eddigi sajt-sonka-kenyér boronálások után élesszük fel az ízlelőbimbóinkat egy almás-camambert-es-diós melegszendviccsel! Ne féljünk a szokatlan kombinációtól, ha egyébként is szívesen csipegetjük a finom sajtokat dióval, ezt a szendvicset imádni fogjuk!

Kedd

Egy jó kis gyors, pikáns, mexikói ízvilágú tészta! Hogy tovább lendítsük a mindennapok hangulatát, egy jó kis tex-mex makaróni főzéséhez folyamodunk! Gyors mozdulatok, egyértelmű hozzávalók, szimpla elkészítés mégis egy komplett ételkölteményt tálalhatunk fél óra alatt az asztalra!

Szerda

Jó kis mediterrán fűszerezéssel koronázzuk meg a szerdát, a rengeteg, felhasznált fűszer jókedvre derít, talán még esti programot is kedvünk támad majd szervezni! A fűszerekkel összekevert olajos pác mindent elvégez helyettünk, nekünk csak ki kell sütni az egyébként is pillanatok alatt megpiruló csirkemelleket!

További fűszeres húsokat itt találsz >>

Csütörtök

Megint tésztázni fogunk: ezúttal vargányás-sonkás linguine-t főzünk. Jó-jó, de hát a vargánya csillagászati összegekbe kerül, így bármilyen más illatos gombával helyettesíthetjük, már rengeteg fajta kapható szárítva a boltokban.

További gombás tésztákért kattints ide >>

Péntek

Pénteken nem visszük túlzásba a dolgokat, az abszolút egyszerűségre törekszünk, pláne, hogy hétvégén végre úgyis kiélhetjük majd gasztromániánkat a konyhában. Bőven megelégszünk egy krémlevessel, ezúttal egy fokhagymás-sajtos verzión akadt meg a szemünk!

Jó hétvégét mindenkinek!

Frissensült-kalauz: párizsi szelet >>

3 trükk, amivel legyőzheted a macskajajt >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...