4 kihagyhatatlan tavaszi zöldség

Hamarosan bezöldülnek a piacok és a zöldségesek! Ha már tombol a tavasz, végre a vegetáriánusok is felkészíthetik ízlelőbimbóikat a zöldebbnél zöldebb, zsenge és zamatos zöldségekre!

A kicsi kel

A kelbimbó – több más zöldséghez hasonlóan – ízének élvezetéhez kell bizonyos fokú érettség. A gyerekek általában egy gyors „nem szeretem", „én ezt nem eszem meg" felkiáltással a tányér szélére söprik a kis labdákat – a kelkedvelő szülők örömére. A kelbimbó főzve, párolva sokféleképpen elkészíthető, levesben, főzelékként, köretként, rakottasként, önállóan és más zöldségfélékkel együtt is kiváló. A fűszerek közül a köménymag, a szerecsendió és a majoránna a hozzáillő.

Rakva ismerszik meg a zöldség >>

Brokkoli: igen vagy nem?

A brokkolit lehet szeretni, és lehet nem szeretni, de az emberek ritkán közömbösek iránta. Ha szereted, készíthetsz belőle egyszerűen megpárolva köretet vagy pürét, levesben, krémlevesben, tésztaételekben isteni. És ez csak a kezdet – a brokkolisaláta laktató és egészséges, enyhén fűszerezve, grillezve a zöldségtálak királya, sőt akár be is bundázhatod!

Brokkoli

Készülj a spárgára

Visszaszámlálás indul, hamarosan csokorba kötött spárgák lepik el a zöldségesek polcait, ha a rajongója vagy, nem véletlenül várod ezt az időszakot. A brokkolihoz hasonlóan a spárga lazán megpárolva (hollandi vagy más mártással kínálva) is igazi ízorgiát kínál, de ezerféleképpen felhasználhatod még – például krémlevesként, salátaként, tésztához...

Spárga

Saláta, saláta, saláta

Az egyszerű fejes változat mellett finomabbnál finomabb fajtákból készíthetsz salátákat! Akár egymással is variálhatod a legzöldebb zöldségeket, pláne, ha akad közöttük némi rosso...

Vagány vegavagdaltak >>

Mit ér a burger, ha vega? >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...