4 táplálkozási tipp, ha már elmúltál 40 éves

Te mi szerint választod ki az ételeid alapanyagait? Azt eszed, amit megkívánsz? Vagy inkább azt, ami nem hizlal, ami egészséges, vagy figyelembe veszed a korodat is? Most a 40 éveseké a világ!

Állítsd meg az idő múlását avokádóval!

Szeresd meg az avokádót, ha már elmúltál 40 éves! Ez az enyhe ízű zöldség ugyanis nagyon sok E-vitamint tartalmaz. Az E-vitamin a sejtek öregedését gátolja meg, lassítja le, ezáltal évekkel tovább megőrizheted a fiatalságodat, a bőröd sokáig ránctalan és rugalmas marad – például az avokádónak köszönhetően. Ráadásul az avokádót nem csak eheted, hanem kenheted is, hiszen remek pakolást készíthetsz belőle, amely ránctalanít, hidratál és ragyogóvá teszi az arcbőrödet, a nyakadat vagy a dekoltázsodat.

Dúskálj az egészséges, őszi zöldségételekben! >>

Sajt, a csontjaid egészségéért

A tej és a tejtermékek nélkülözhetetlenek, hiszen a bennük található kalcium és D-vitamin erősíti a csontokat. Az évek előrehaladtával a nőket egyre jobban kísérti a csontritkulás veszélye, így a 40-es éveidben nem engedheted meg, hogy nem figyelsz oda a tested vázára! Ha nem szereted, vagy nem tartod elég változatosnak a tejet és a joghurtokat, izgalmas alternatíva lehet például a parmezán, az ementáli vagy a cheddar sajt, amelyek a sajtfélék között az egyik legtöbb kalciumot tartalmazzák, és D-vitamin is bőven van ezekben.

Csontritkulás: előzd meg! >>

Gomba: fehérje minden mennyiségben

Ha a 40-es éveidet taposod, biztosan észrevetted, hogy az izmaidnak több edzésre, van szükségük, hogy formásak legyenek, neked pedig több és rendszeresebb testmozgásra, hogy karcsú és energikus maradj. Ha fontos számodra, hogy mindig csúcsformában legyél, fogyassz gyakrabban fehérjében gazdag ételeket. A különböző gombaféléknek nagyon magas a fehérjetartalma, és erre a növényi eredetű proteinre a változó kor előszobájában legalább olyan nagy szüksége van a szervezetednek, mint az állati eredetűre. A legújabb kutatások szerint a gomba nemcsak fehérjebomba, hanem a benne található antioxidánsok és enzimek a rákos megbetegedések megelőzésében is kiválóak.

Így étkezz a 20-as éveidben! >>

NoSalty-tipp: A gombát vagy imádja valaki, vagy utálja! Ha te nem rajongsz a kalapos finomságért, egyél több hüvelyest – babot, lencsét, borsót, csicserit, szóját –, ezek szintén isteni proteinforrások.

Így étkezz a 30-as éveidben! >>

A hal védi a szívedet!

A halhús, különösen a tengeri fajták húsa, a leges legjobb omega-3 zsírsav forrás! Ez a telítetlen zsírsav sokkal fontosabb, mint hinnéd, hiszen védi az ereidet, a szívedet és az agyadat a különböző károsodásoktól. A legjobb választás a szardínia, a szardella vagy a lazac lehet, amelyeket legalább hetente egyszer kell fogyasztanod, hogy megelőzd a súlyos megbetegedéseket!

Hajhullás ellen: dió és sütőtök >>

Thai sült hal

Olvastam az interneten ezt a receptet, s mivel régen ettünk halat, emellett döntöttem. Szeretjük a keleti konyhát, tehát nem volt kérdés, hogy a családban mindenki szívesen fogyasztja el a ...

Aranydurbincs grillezve

Elég ritkán ettünk halat. Inkább pisztráng, lazac volt a választék. Amióta elkészítettem az első grillen sült aranydurbincsot, én más halat nem is igen kívánok már.

Előzd meg az influenzát! >>

NoSalty-tipp: Nem szereted a halat, de szíveden viseled a szíved sorsát? Omega-3 zsírsavat találsz a tojásban vagy lenmagolajban is.

A rovat korábbi híreit itt olvashatod! >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...