Sajnos az indiai éttermek még mindig viszonylag drágának számítanak, elég borsos áron lehet igazán autentikus ételekhez jutni, otthon viszont olcsóbban is elkészíthetjük. Azt nem állítom, hogy elsőre ugyanolyan lesz, de az ízvilág garantáltan reprodukálható. Aki egyszer rákap az indiai konyhára, többet biztos, hogy nem szabadul a gazdag ízű ételek emlékétől!
Chaat masalás-joghurtos csirke
Na igen, a joghurt! A magyar konyha speciel elhanyagolja, viszont annál több tejfölt használ. A joghurt az indiai konyha egyik legkedveltebb alapanyaga szószokhoz, csirkés ételekhez. Speciális fűszerkeverék és chutney, imádni fogod!
Indiai vajas csirke
Az egyik legnépszerűbb fogás az indiai éttermekben, nem véletlen, mert csupa, európai ízlésnek is megfelelő összetevőt használnak hozzá, csirke vajjal és paradicsomos szószban… hagymával, gyömbérrel, masala fűszerkeverékkel és még számos boldogságfokozó fűszerrel. Isteni!
Csirke biryani
Szintén klasszikus receptje az indiai konyhának, tálalják basmati rizzsel, de sokan fogyasztják naannal, az indiai kenyérrel is. Szép színét a sáfránytól kapja, íze a rengeteg különböző fűszertől, valamint a joghurt és a kókusztej találkozásától lesz varázslatos. Feledni képtelenség.
Csirke tikka masala
Még egy jól ismert étel az indiai kaja rajongóinak köreiből. A csirke tikka masala mai változatában a brit gyarmatosítóknak oroszlánszerepük volt, mert az egzotikus kontinensen megismert fűszerek és ételkészítési módokat a saját ízlésükre formálták. Ma is az egyik legkedveltebb étel Nagy-Britanniában.
Tudj meg többet a basmati rizsről! >>