Készíts kozmetikumot száraz bőrre!

Ősszel, a fagyos tél előtt, jobban oda kell figyelned, ha száraz a bőröd! Ha nem akarsz egy vagyont a drogériában hagyni, készíts természetes alapanyagokból hidratálót vagy pakolást.

Mézes, rózsavizes, hársfás hidratáló

A rózsavíz már az ókorban is kedvelt bőrápoló volt, próbáld ki te is, ha a bőröd gyakran húzódik és feszül! Ráadásul nemcsak kiváló, bőrnyugtató hatású házi kozmetikumot készíthetsz rózsaszirmokból nyert vízből, hanem illatosat is! Ahogy a rózsavíz, úgy a méz is évezredek óta ismert szépítő hatásáról, a benne lévő értékes tápanyagokról, a hársfavirág torokfájásra, köhögéscsillapításra is szuper, a száraz bőrnek pedig kész csodaszer.

  • Keverj össze 40 ml lehűtött hársfateát 30 ml természetes rózsavízzel, majd öntsd zárható, sötét színű üvegbe. Használd arclemosáshoz, tonizáláshoz vattakorongra csöpögtetve az illatos keveréket.
  • A rózsavizes, hársfateás arclemosóból könnyen készíthetsz hidratáló pakolást, ha 1 evőkanál mézet kenhetővé varázsolsz egy kevés arcvízzel. Kend az arcodra 15-20 percre, majd alaposan öblítsd le! Vigyázz, a szemed környékét hagyd ki, mert csípheti!

Természetes arclemosók száraz bőrre >>

Hajhullás ellen: dió és sütőtök >>

Arcpakolás répából és tojássárgájából

A sárgarépa és a tojás rengeteg bőrtápláló vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, úgyhogy bátran magadra kenheted.

  • Hámozz meg és reszelj le két, gondosan megmosott sárgarépát, majd keverd el egy tojássárgájával. Kend az arcbőrödre, a nyakadra és a dekoltázsodra, hagyd a tápanyagokat 20 percen át felszívódni, majd mosd le alaposan. Ha túl hígnak találod a keveréket, 1 evőkanál burgonyakeményítő javíthat az állagán.

Filléres szépségpraktikák a konyhából >>

NoSalty-tipp: Még látványosabb lesz a hatás, és puhább a bőröd, ha az arcpakolás után hideg-meleg váltózuhannyal serkented a vérkeringésedet!

A rovat további cikkeit itt olvashatod! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...