23 zölden virító medvehagymás recept

A tavasz első hírnökei közé tartozik a március elejétől nyíló medvehagyma. Valódi vitaminbomba, felhasználása pedig igen sokrétű. Mutatjuk a legjobb recepteket hozzá!

A medvehagyma friss leveleit apróra vágva akár a reggeli szendvicshez is fogyaszthatod, készíthetsz belőle levest, főzeléket, de húsokhoz és köretekhez is kiváló. Mehet a salátába is, a szárított levelekkel pedig az ételeket is fűszerezheted. Mivel a medvehagyma csak májusig szedhető, ha hosszú távon szeretnéd fogyasztani, érdemes frissen lefagyasztani, vagy fűszerolajként tárolni.

A friss növényből többek között az alábbi ételeket készítheted el:

Olvastad már?

31 étel, amit márciusban meg kell főznöd!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...