A medvehagyma friss leveleit apróra vágva akár a reggeli szendvicshez is fogyaszthatod, készíthetsz belőle levest, főzeléket, de húsokhoz és köretekhez is kiváló. Mehet a salátába is, a szárított levelekkel pedig az ételeket is fűszerezheted. Mivel a medvehagyma csak májusig szedhető, ha hosszú távon szeretnéd fogyasztani, érdemes frissen lefagyasztani, vagy fűszerolajként tárolni.
A friss növényből többek között az alábbi ételeket készítheted el:
-
1.
Medvehagymás pesto mandulával
-
2.
Medvehagymás-sajtos mini piték
-
3.
Töltött borjúláb medvehagymás burgonyapürével
-
4.
Tészta medvehagymamártással, parmezános csirkével
-
5.
Medvehagymás pogácsa krumplipüréből
-
6.
Medvehagymás körözött
-
7.
Olívabogyós-medvehagymás saláta
-
8.
Medvehagymás töltött bagett
-
9.
Pécsi pesto
-
10.
Medvehagymás tojáskrém
-
11.
Mediterrán marhatatár
-
12.
Tilápia filé citromos, medvehagymás tagliatelle-vel
-
13.
Medvehagymás-sajtos muffin túróhabbal
-
14.
Húsvéti medvehagymás töltött karaj
-
15.
Medvehagymás fűszervaj
-
16.
Medvehagymás-ricottás minibatyuk
-
17.
Tavaszi medvehagymás túrókrém
-
18.
Medvehagymás chillis-sajtos pogácsa
-
19.
Medvehagyma főzelék
-
20.
Rakott medvehagyma
-
21.
Medvehagyma krémleves 3.
-
22.
Medvehagyma pestós pite
-
23.
Medvehagymás tekercs