A magyar gasztronómiai folklór egyik legendás étele a reformkorban lett igazán népszerű nemcsak hazánkban, de a környező országokban is.A gulyásleves azonban nem csak egyféle receptet jelöl. Ma is fennmaradt számos jól ismert változata. Az Alföldön sokféle zöldséggel, Kolozsváron édes káposztával, Szegeden csipetkével, a csángók pedig savanyú káposztával készítik, és ne feledkezzünk meg a finom babgulyásról sem. De legyen bár birkából vagy szárnyasból, annyi bizonyos, hogy a jóféle gulyáslevest nem rántják be, és mindenkor kerül bele jóféle fűszerpaprika a magyarok és a külföldi vendégek örömére.
-
1.
Gulyásleves A kis gasztronautától
-
2.
Gulyásleves 6. - csipetkével
-
3.
Hamis gulyásleves csipetkével
-
4.
Magyar gulyás angol módra
-
5.
Az eredeti gulyás Ínyesmestertől
-
6.
Csirkegulyás
-
7.
Zöldborsós pulyka gulyásleves
-
8.
Nyúlgulyás
-
9.
Bográcsgulyás GastroHobbi módra
-
10.
Marhagulyásleves grízgaluskával
-
11.
Ír sörgulyás sertéshúsból
-
12.
Legendás gulyásleves
-
13.
Vörösboros gulyásleves chilivel és nokedlivel
-
14.
Zöldséges sertésgulyás
-
15.
Árva gulyás
-
16.
Zöldbabgulyás
-
17.
Csicseriborsó-gulyás
-
18.
Gulyásleves sertés húsgombóccal
-
19.
Kolozsvári gulyás
-
20.
Gulyásleves ahogy BackerMan készíti
Ezt a gulyást is próbáld ki!
Így fest egy magyar gulyásleves, ha angol gasztrobloggerek készítik