18+1 kötelező farsangi fogás

A magyar farsangi mulatságokat gazdagon terített asztalok jellemzik: sok a különféle húsokból készített leves és sült, sok az édesség – és persze az elmaradhatatlan fánkok.

Az biztos, hogy mi magyarok farsangkor is szeretünk sokat és sokfélét enni, hiszen - a farsangi hagyományoknak megfelelően - a sok-sok étel elfogyasztásától a következő év bő termését és a disznók kövérre hízását reméljük. A mezőgazdasági munkák szüneteltek, ilyenkor volt a szórakozás, erőgyűjtés ideje. Szükség is volt a tartalmas, nehéz ételekre, hisz a farsang utolsó napja (húshagyó kedd) után elkezdődött a nagyböjt.

Olvastad már?

Szalagtalan fánk

Az ételek vidékenként eltértek ugyan, de szinte mindenhol szerepel a hús, tepertő, kolbász, káposzta, kocsonya, pogácsa, farsangi fánk (pampuska), forgácsfánk (herőce).

  1. 1.

    Csirkebecsinált leves

  2. 2.

    Bográcsos babgulyás Gelevától

  3. 3.

    Részeges csirke

  4. 4.

    Marhasült vörösboros pecsenyelével

  5. 5.

    Almával sült kacsacomb burgonyalángossal

  6. 6.

    Kacsacomb fehérboros sütőtökkel

  7. 7.

    Boros borjú gombával

  8. 8.

    Sonkás kifli Grétitől

  9. 9.

    Nagymama csörögefánkja

  10. 10.

    Almás fánk sütőben sülve

  11. 11.

    Csokoládés fánkrakottas

  12. 12.

    Pirított virsli túrós kelt tésztában

  13. 13.

    Mangalica töpörtyű - töpörtyű házilag 4.

  14. 14.

    Tésztában sült kolbász

  15. 15.

    Korhelyleves Marti konyhájából

  16. 16.

    Falusi kocsonya füllel és csülökkel

  17. 17.

    Kolbászos krumplileves Tomatotree konyhájából

  18. 18.

    Tepertős pogácsa

  19. 19.

    Sváb kanálfánk

És nálatok mik a kötelező farsangi fogások?

Olvastad már?

Ezt a 13 lángost nagyon imádjátok

További izgalmas farsangi receptekért látogass el a Farsang rovatunkba!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...