Az biztos, hogy mi magyarok farsangkor is szeretünk sokat és sokfélét enni, hiszen - a farsangi hagyományoknak megfelelően - a sok-sok étel elfogyasztásától a következő év bő termését és a disznók kövérre hízását reméljük. A mezőgazdasági munkák szüneteltek, ilyenkor volt a szórakozás, erőgyűjtés ideje. Szükség is volt a tartalmas, nehéz ételekre, hisz a farsang utolsó napja (húshagyó kedd) után elkezdődött a nagyböjt.
Olvastad már?
Az ételek vidékenként eltértek ugyan, de szinte mindenhol szerepel a hús, tepertő, kolbász, káposzta, kocsonya, pogácsa, farsangi fánk (pampuska), forgácsfánk (herőce).
-
1.
Csirkebecsinált leves
-
2.
Bográcsos babgulyás Gelevától
-
3.
Részeges csirke
-
4.
Marhasült vörösboros pecsenyelével
-
5.
Almával sült kacsacomb burgonyalángossal
-
6.
Kacsacomb fehérboros sütőtökkel
-
7.
Boros borjú gombával
-
8.
Sonkás kifli Grétitől
-
9.
Nagymama csörögefánkja
-
10.
Almás fánk sütőben sülve
-
11.
Csokoládés fánkrakottas
-
12.
Pirított virsli túrós kelt tésztában
-
13.
Mangalica töpörtyű - töpörtyű házilag 4.
-
14.
Tésztában sült kolbász
-
15.
Korhelyleves Marti konyhájából
-
16.
Falusi kocsonya füllel és csülökkel
-
17.
Kolbászos krumplileves Tomatotree konyhájából
-
18.
Tepertős pogácsa
-
19.
Sváb kanálfánk
És nálatok mik a kötelező farsangi fogások?
Olvastad már?
Ezt a 13 lángost nagyon imádjátok
További izgalmas farsangi receptekért látogass el a Farsang rovatunkba!