15 könnyű egytálétel ~500 kalóriából

Cukkini, padlizsán, patisszon, brokkoli és zöldbab - isteni zsenge választások. Készítsünk belőlük kalóriákban szegény, könnyű, nyári egytálételeket!

Hagyományosan rizzsel és darált hússal vagy kicsit másként, paradicsomos mártással, gombával rakott zöldséges, esetleg egy "mindent-dobáljunk-a tepsibe-friss-fűszerekkel" típusú egytálétel - nekem bármelyik, bármikor jöhet. Ilyenkor nyáron muszáj élvezni ezt a rengeteg friss, zsenge zöldséget és a lehető legtöbbet fogyasztani belőlük. Én a zöldségesnél mindig nagy bajban vagyok, mert mindent szeretnék: karfiolt, patisszont, zsenge tököt, padlizsánt, vajbabot és zöldbabot - csak aztán legyen időm elkészíteni az ételeket!

Az alacsony kalória- és szénhidráttartalmú zöldségeket egészítsük ki sovány húsokkal, hallal, némi rizzsel, bulgurral vagy akár kuszkusszal. A megfelelő arányok, mennyiségek betartásával kiváló, a fogyókúrás étrendbe is jól beilleszthető egytálételeket készíthetünk magunknak és a családunknak ebédre.

Ehhez adok most segítséget ezzel a 15, adagonként ~500 kcal energiatartalmú étel receptjével. Vásároljatok be és készítsétek el kedvence(i)teket a jövő héten!

Olvastad már?

Így égess el 100 kalóriát!

  1. 1.

    Csőben sült padlizsán cukkinival

  2. 2.

    Rakott zöldség kuszkusszal

  3. 3.

    Brokkoli csirkeágyon

  4. 4.

    Bolognai rakott padlizsán

  5. 5.

    Tavaszi csirkés-zöldséges rakottas

  6. 6.

    Tonhalas rakott patiszon

  7. 7.

    Kertésztál húsgombóccal

  8. 8.

    Vitaminfelfújt

  9. 9.

    Cukkinis rizses egytál csirkefalatkákkal

  10. 10.

    Rakott csirkés-cukkinis-paradicsomos egytál

  11. 11.

    Padlizsános rakott csirkemell bazsalikommal

  12. 12.

    Rakott cukkinis pulyka tejfölösen

  13. 13.

    Lasagne tészta nélkül

  14. 14.

    Fitt rakott zöldbab Gabkita konyhájából

  15. 15.

    Marhahúsos zöldség-bőségtál

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...