15 könnyű egytálétel ~500 kalóriából

Cukkini, padlizsán, patisszon, brokkoli és zöldbab - isteni zsenge választások. Készítsünk belőlük kalóriákban szegény, könnyű, nyári egytálételeket!

Hagyományosan rizzsel és darált hússal vagy kicsit másként, paradicsomos mártással, gombával rakott zöldséges, esetleg egy "mindent-dobáljunk-a tepsibe-friss-fűszerekkel" típusú egytálétel - nekem bármelyik, bármikor jöhet. Ilyenkor nyáron muszáj élvezni ezt a rengeteg friss, zsenge zöldséget és a lehető legtöbbet fogyasztani belőlük. Én a zöldségesnél mindig nagy bajban vagyok, mert mindent szeretnék: karfiolt, patisszont, zsenge tököt, padlizsánt, vajbabot és zöldbabot - csak aztán legyen időm elkészíteni az ételeket!

Az alacsony kalória- és szénhidráttartalmú zöldségeket egészítsük ki sovány húsokkal, hallal, némi rizzsel, bulgurral vagy akár kuszkusszal. A megfelelő arányok, mennyiségek betartásával kiváló, a fogyókúrás étrendbe is jól beilleszthető egytálételeket készíthetünk magunknak és a családunknak ebédre.

Ehhez adok most segítséget ezzel a 15, adagonként ~500 kcal energiatartalmú étel receptjével. Vásároljatok be és készítsétek el kedvence(i)teket a jövő héten!

Olvastad már?

Így égess el 100 kalóriát!

  1. 1.

    Csőben sült padlizsán cukkinival

  2. 2.

    Rakott zöldség kuszkusszal

  3. 3.

    Brokkoli csirkeágyon

  4. 4.

    Bolognai rakott padlizsán

  5. 5.

    Tavaszi csirkés-zöldséges rakottas

  6. 6.

    Tonhalas rakott patiszon

  7. 7.

    Kertésztál húsgombóccal

  8. 8.

    Vitaminfelfújt

  9. 9.

    Cukkinis rizses egytál csirkefalatkákkal

  10. 10.

    Rakott csirkés-cukkinis-paradicsomos egytál

  11. 11.

    Padlizsános rakott csirkemell bazsalikommal

  12. 12.

    Rakott cukkinis pulyka tejfölösen

  13. 13.

    Lasagne tészta nélkül

  14. 14.

    Fitt rakott zöldbab Gabkita konyhájából

  15. 15.

    Marhahúsos zöldség-bőségtál

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...