A magnézium, hasonlóan a többi ásványi anyaghoz, nélkülözhetetlen a szervezetünk számára. Szerepet játszik szervezetünk anyagcseréjében, az izmaink összehúzódásában, csontjaink fejlődésében, a fehérje- és DNS-szintézisben, az enzimaktiválásban. Napi ajánlott mennyisége gyermekeknek 80–240 mg, felnőtteknek 350–375 mg, várandós, szoptató édesanyáknak 350–400 mg.Megfelelő napi magnéziumszükségletünket biztosíthatjuk teljes kiőrlésű gabonákkal és az azokból készült termékekkel (pl. lisztek, korpa, pelyhek, kenyérfélék), zöldségekkel (pl. spenót, sóska, cékla), hüvelyesekkel (szárazbab, szójabab, lencse), egyes gyümölcsökkel (pl. banán, dió, mandula), olajos magvakkal (tökmag, napraforgómag), mákkal. Ezeket rendszeresen fogyasztva és a kiegyensúlyozott étrendbe illesztve a magnéziumhiányból adódó állapotok, tünetek elkerülhetőek.
Receptkínálatunkból kiválogattam nektek most 11 db magnéziumdús étel receptjét! vegyétek fel őket az étlapra!
Olvastad már?
5 biztos tipp a télvégi fáradtság ellen
-
1.
Olasz zöldségleves
-
2.
Egyszerű spenót
-
3.
Szélesmetélt parajjal tökmagpürével és sertéssülttel
-
4.
Lencsés pulykaragu erdei gombával
-
5.
Cassoulet
-
6.
Spenótos gombás lasagne
-
7.
Spenótos serpenyős csirke
-
8.
Zabkorpás teljes kiőrlésű kenyér
-
9.
Rántott tofu téli vitaminsalátával
-
10.
Bolognai lencse
-
11.
Aszalt szilvás-mákos bejgli
-
12.
Diós kosárkák 3.
-
13.
Mákos palacsinta vörösáfonya öntettel