13 magnéziumbomba a tavaszi lendülethez

Úgy tűnik, kicsit várnunk kell még az energiával feltöltő tavaszra, addig is hozzuk lendületbe testünket, idegrendszerünket ezekkel az igazi magnéziumbomba ételekkel.

A magnézium, hasonlóan a többi ásványi anyaghoz, nélkülözhetetlen a szervezetünk számára. Szerepet játszik szervezetünk anyagcseréjében, az izmaink összehúzódásában, csontjaink fejlődésében, a fehérje- és DNS-szintézisben, az enzimaktiválásban. Napi ajánlott mennyisége gyermekeknek 80–240 mg, felnőtteknek 350–375 mg, várandós, szoptató édesanyáknak 350–400 mg.Megfelelő napi magnéziumszükségletünket biztosíthatjuk teljes kiőrlésű gabonákkal és az azokból készült termékekkel (pl. lisztek, korpa, pelyhek, kenyérfélék), zöldségekkel (pl. spenót, sóska, cékla), hüvelyesekkel (szárazbab, szójabab, lencse), egyes gyümölcsökkel (pl. banán, dió, mandula), olajos magvakkal (tökmag, napraforgómag), mákkal. Ezeket rendszeresen fogyasztva és a kiegyensúlyozott étrendbe illesztve a magnéziumhiányból adódó állapotok, tünetek elkerülhetőek.

Receptkínálatunkból kiválogattam nektek most 11 db magnéziumdús étel receptjét! vegyétek fel őket az étlapra!

Olvastad már?

5 biztos tipp a télvégi fáradtság ellen

  1. 1.

    Olasz zöldségleves

  2. 2.

    Egyszerű spenót

  3. 3.

    Szélesmetélt parajjal tökmagpürével és sertéssülttel

  4. 4.

    Lencsés pulykaragu erdei gombával

  5. 5.

    Cassoulet

  6. 6.

    Spenótos gombás lasagne

  7. 7.

    Spenótos serpenyős csirke

  8. 8.

    Zabkorpás teljes kiőrlésű kenyér

  9. 9.

    Rántott tofu téli vitaminsalátával

  10. 10.

    Bolognai lencse

  11. 11.

    Aszalt szilvás-mákos bejgli

  12. 12.

    Diós kosárkák 3.

  13. 13.

    Mákos palacsinta vörösáfonya öntettel

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...