r
Nosalty Logó

Mandulás croissant-keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Mandulás croissant-keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 5694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 1140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100 g

Zsír

  • Összesen
    280.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2359.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    1048 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    721.4 g
  • Cukor
    469 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1864 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1829 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 5694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 438 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy keverőtálban keverjük össze a világosbarna cukrot, a porcukrot és az olvasztott vajat.
  2. Ezután adjuk hozzá a tojást, a tojássárgáját és a vaníliapasztát, majd alaposan keverjük össze.
  3. Fokozatosan adjuk hozzá az őrölt mandulát és a sütőporral elkevert lisztet, keverjük addig, amíg összeáll a massza.
  4. Adagoljuk ki a tésztát fagyiskanállal, vagy mérjünk ki 90-100 grammos tésztahalmokat.
  5. Ezután a tésztagolyókat vizes kézzel nedvesítsük be, és egyenként forgassuk meg mandulapehelyben, majd tegyük őket a hűtőbe körülbelül 30 percre.
  6. Az utolsó 10 percben, amíg a tésztagolyók megdermednek, melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és helyezzük át a tésztagolyókat úgy, hogy mindegyik között hagyjunk némi helyet.
  7. Süssük az előmelegített sütőben 12-15 percig, vagy amíg a szélek enyhén aranyszínűek lesznek. Vegyük ki a tepsit a sütőből, és hagyjuk néhány percig hűlni a sütőlapon, majd tegyük át őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek, végül hintsük meg őket porcukorral!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 67
  • Össznézettség: 676
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás croissant-keksz
Gerzsenyi Flóra 380 recept

Újabb TikTok-trenddel kényeztetjük magunkat, méghozzá ezekkel az ellenállhatatlan, mandulás croissant-kekszekkel: klasszikus ízek kellemes fúziója, hasonló ízvilággal, mint a frangipane. A vajas, mandulás tésztát még gazdagabbá tesszük egy kis vaníliával, a tetején pedig a bőséges mennyiségű mandulapehely biztosít extra ropogósságot, hogy igazi örömöt jelentsen a mandula szerelmeseinek. Minden egyes falat az ízek és textúrák szimfóniája. Egy csésze kávé vagy tea mellett a nap bármely szakában élvezhetjük. Mentsétek le a receptet, mert biztosan a kedvencek közé fog kerülni. Kezdő és tapasztalt sütőknek egyaránt tökéletes!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek