Tisztított vaj házilag
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
![Tisztított vaj házilag](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/recipes/cL/8A/tisztitott-vaj-hazilag.jpeg?w=670&fit=crop&fm=jpeg&crop=421%2C289%2C%2C&h=460&mark=watermark.png&markpos=bottom-left&markpad=20&markw=&s=c377c6ddaecc8a494b0e1b1bc4863ddc)
- 1% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 82% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 169 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 448 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 33.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1425 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 1398 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 329 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 1% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 82% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 2027.8 g
-
Telített zsírsav 1262 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 586 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 5375 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1553.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 600 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 600 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 404.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 175 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 470 mg
-
Retinol - A vitamin: 16775 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3950 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 1% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 82% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 81.1 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 62.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 16.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 684 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Elkészítés
- Egy nagy edényben felforraljuk a vajat, majd a lehető legkisebbre csökkentjük a lángot, és fedő nélkül melegítjük.
- Vigyázzunk, hogy ne égjen le!
- Időnként eltávolítjuk a tetején összegyűlt habot.
- A kész ghí felszínén nem képződik több hab, aranysárga és áttetsző.
- Kb. 2 kg tisztított vajat kapunk.
- Hűtsük szobahőmérsékletűre, jól záródó edényben tároljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 perc
- Főzés ideje: 180 perc
Ghít készíteni nem nehéz, nem is bonyolult, de sok időt igényel. Én nagyon drágának találom az üzletben kaphatót, és ahogy mondják a hazainak finomabb az íze, még ha vajról van szó, akkor is. A megfelelően elkészített és helyesen tárolt ghí hűtőszekrény nélkül is hónapokig eláll. Legyünk türelmesek, ha nem főzzük ki teljesen akkor bizony megromlik...tapasztalatból mondom:) Enyhén édeskés, finom mogyorószerű íze és illata ellenállhatatlanul csábítóvá teszi a benne sült ételeket. Íze mellett más előnyökkel is rendelkezik. Igen magas hőmérsékletűre melegíthetjük anélkül, hogy megégne.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!