Tisztított vaj házilag
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
RAW
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 82% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 169 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 448 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 33.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1425 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 1398 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 329 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1494
kcal
- 1% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 82% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 2027.8 g
-
Telített zsírsav 1262 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 586 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 5375 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1553.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 600 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 600 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 404.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 175 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 470 mg
-
Retinol - A vitamin: 16775 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3950 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
17925
kcal
- 1% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 82% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 81.1 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 62.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 16.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 684 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
717
kcal
Hozzávalók
-
2.5 kg vaj
Elkészítés
- Egy nagy edényben felforraljuk a vajat, majd a lehető legkisebbre csökkentjük a lángot, és fedő nélkül melegítjük.
- Vigyázzunk, hogy ne égjen le!
- Időnként eltávolítjuk a tetején összegyűlt habot.
- A kész ghí felszínén nem képződik több hab, aranysárga és áttetsző.
- Kb. 2 kg tisztított vajat kapunk.
- Hűtsük szobahőmérsékletűre, jól záródó edényben tároljuk.
- Elkészítettem: 200 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 39020
- Feltöltés dátuma: 2011. január 02.
Ajánló
Az Indiai konyha alapköve.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
RAW
137 recept
Ghít készíteni nem nehéz, nem is bonyolult, de sok időt igényel. Én nagyon drágának találom az üzletben kaphatót, és ahogy mondják a hazainak finomabb az íze, még ha vajról van szó, akkor is. A megfelelően elkészített és helyesen tárolt ghí hűtőszekrény nélkül is hónapokig eláll. Legyünk türelmesek, ha nem főzzük ki teljesen akkor bizony megromlik...tapasztalatból mondom:) Enyhén édeskés, finom mogyorószerű íze és illata ellenállhatatlanul csábítóvá teszi a benne sült ételeket. Íze mellett más előnyökkel is rendelkezik. Igen magas hőmérsékletűre melegíthetjük anélkül, hogy megégne.