Szarka fészek
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Krisztián konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
75g füstölt szalonna491 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
100g hasábburgonya147 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
732
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
300g füstölt szalonna1965 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
400g hasábburgonya588 kcal
-
220g tojás277 kcal
Összesen
2928
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
25.2g füstölt szalonna165 kcal
-
22.7g vöröshagyma8 kcal
-
33.6g hasábburgonya49 kcal
-
18.5g tojás23 kcal
Összesen
245
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 61.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 248 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 482.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 174.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
732
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.1 g
Zsír
-
Összesen 246.1 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 990 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1931.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 1045 mg
-
Nátrium 452 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 699.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 319 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 584 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 984 micro
Összesen
2928
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
-
3 közepes db vöröshagyma
-
4 db tojás
Elkészítés
- A szalonnából közepesen vékony taréjokat szeletelünk, majd egy nagyobb teflonba odatesszük sülni. Ha kisült, és megirult, kivesszük a zsiradékból papírtörlőre, a felesleges zsír felitatásáért.
- A hagymát közben 1/2 cm vastagságra karikáztuk, és aranysárgára sütjük a szalonna zsiradékában. Ha ez is megsült, ezt is kivesszük a zsiradékból papírtörlőre.
- Ezután a zsiradékból kiveszünk egy másik teflonba annyit, hogy a tojásokat meg tudjam sütni tükörtojásnak. "Én hígnak szeretem".
- Majd a szalonna maradék zsírjában megpirítjuk a hasábburgonyát.
- Díszesen tálaljuk. A tükörtojást a tányér közepére, körül rakjuk a hasábburgonyával, megszórjuk az aranysárgára pirult hagymakarikákkal, és elhelyezzük rajta a szalonnataréjokat. A végén ízlés szerint fűszerezhetjük sóval, borssal, delikáttal. Nyáron zöld fűszereket is használhatunk, mint kakukkfű, bazsalikom, tárkony vagy néha kapor, de akár különböző mártásokkal is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2613
- Feltöltés dátuma: 2014. március 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Krisztián konyhája
1 recept
Az ízek kiteljesülése érdekében, mindent egy zsiradékban süssünk ki, mégpedig a szalonnáéban! A nevét a tálalás miatt kapta. A burgonya a szalma, a tojás evidens, a hagymakarikák az ellopott aranygyűrűk, és a pirult szalonna a faágacskák, tehát egy fészek.