r
Nosalty Logó

Szalonnás tojásrántotta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Edit
Szalonnás tojásrántotta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 526 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1053 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1219 micro
Összesen 526 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    80.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2253.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    1025 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    1427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    776 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2438 micro
Összesen 1053 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk és egy teflonedényben feltesszük kis lángon sülni.
  2. A hagymát felszeleteljük, és azt is megdinszteljük a szalonna mellett.
  3. Közben a tojásokat felütjük egy tálba, kevés sóval ízesítjük, és ha már a hagymát megdinszteltük, akkor ráöntjük a tojást.
  4. Sülés közben többször átkeverjük, de hagyhatjuk egyben is (tehát nem keverjük meg), így is át fog sülni. Ízlés szerint lágyabbra vagy keményebbre sütjük.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 32389
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 01.

Ajánló

Lehet a tetejére pirospaprikát és borsot szórni. Aki esetleg nem szereti sem a hagymát, sem a szalonnát, az el is hagyhatja, de akkor pici zsíradékra lesz szükség a sütéshez. Ha még  tovább akarjuk  turbózni, akkor lehet a tetejére erős- vagy édespaprika, illetve paradicsomkarikákat is tenni. A kisfiam nemes egyszerűséggel nyom a tetejére egy jó adag ketchupot és úgy eszi. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ismerősöm 16 éves lánycsemetéjével beszélgettem, amikor kiderült, hogy még egy tojásrántottát sem tud elkészíteni. Először csodálkoztam, hogy ez hogy létezik, hiszen az én tíz éves fiam is meg tudja csinálni. De aztán rájöttem, hogy ha nem mutatják meg valakinek, hogy mit hogyan kell készíteni, akkor nem tudhatja magától. Ezért gondoltam, hogy ide is leírom a legegyszerűbb étel receptjét, ami nekünk, akik tudunk főzni, pofonegyszerű, de aki most kezdi a főzőcskét, és esetleg nincs segítsége, az a legegyszerűbb recepteket is megtalálja ezen az oldalon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...