r
Nosalty Logó

Svájci vajkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Svájci vajkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2455 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 491 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    178.8 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.6 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1505 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1476 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2455 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 394 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét elkeverjük a porcukorral, és vízgőz fölé tesszük. FONTOS!!! A víz csak gyöngyözzön, ne forrjon. Olykor keverjük meg a fehérjés porcukrot, és figyeljünk rá, nehogy kicsapódjon. Kb. 15 perc alatt eléri a megfelelő állagot. Ha van hőmérőnk, akkor 86 fokosnak kell lennie. Nekem nincs, de így is el lehet készíteni.
  2. A keveréknek csípősen melegnek és jó szálpróbásnak kell lennie. Opálos színű, és teljesen felolvadt benne a porcukor.
  3. A robotgéppel a legnagyobb fokozaton kezdjük habosítani. Ez szép meló lesz, 10-15 perc. Krémesnek, nagyon fehérnek és csúcsosnak kell lennie a habnak.
  4. A vajat kockázzuk fel, fontos, hogy egyforma hőmérsékletű legyen a hab és a vaj, különben bajok lesznek:-) A robotgépet vegyük alacsony fokozatra, és adagonként adjuk hozzá a vaj kockákat.
  5. Hűtőben 1 hétig eltartható, remekül fagyasztható is, a fagyasztóban 2-3 hónapig eláll.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 42
  • 7 napos nézettség: 430
  • Össznézettség: 65083
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 03.

Ajánló

Javaslom a teljes cikk elolvasását a tortaiskola.hu weboldalán. Végig fotóztam a készítést, és még jó pár hasznos tanácsot adok a felmerülő problémákra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hasonló a sztori az olasz vajkrémemhez... A klasszikus vajkrém kezdőknek is tökéletes választás, de nagyon vajas ízű. Ezért indult a kísérletezés a többi krémmel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...