Sült répakrém
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
87
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
176
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
73
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 94.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 604 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5901 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
87
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 418.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 188.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1208 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11801 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 365 micro
Összesen
176
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 78.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 501 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 2054 micro
-
β-karotin 4897 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
1 csipet só
-
1 csipet fehér bors
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
füstölt pirospaprika ízlés szerint
-
gyömbér ízlés szerint
-
kurkuma ízlés szerint
Elkészítés
- Répa, mosás, pucolás, újabb alapos megmosás, majd felkarikázás, ahogy jön, szabadon választható a forma, nem lesz jelentősége.
- Egy kisebb tepsit készítsünk be, öntsünk egy kis olajat az aljára, lehetőleg legyen mindenhol. Mehet bele az összes répadarabka, szépen elrendezzük őket, kicsit sózzuk, és mehet a sütőbe be. (Ismét gond a hőfok és az idő is, de hogy a répa mikor klassz, az kinyitással és villával ellenőrizhető.)
- Tegyük fel, hogy eltelt 30 perc, a répák kicsit túlsültek, az illat iszonyat jó, máris bekerülhetnek egy tálba. Hűtsük is egy kicsit.
- Már reszelhetjük rá a fokhagymát, majd kedv szerint rákerülhet a gyömbér (port használtam), kömény, pirospaprika és a kurkuma, majd a fél pohár natúr joghurt, és kész.
- Tipp: hűtve sokkal finomabb!
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 447
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 24495
- Feltöltés dátuma: 2014. június 02.
Ajánló
Pirítósra, friss kenyérre, de nálam élesztőmentes tönkölykenyérre kenve, pakolva fogyott el pillanatok alatt. Érdemes kissé odabarnítani a répát, kell az a mini füstös íz, plusz látványnak sem utolsó.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nem vagyok nyúl, de valamiért a répa, az répa, de nálam kizárólag főtt állapotban működik vagy sülve. Most az volt a fejemben, hogy szeretném rákenni valamire, vagyis akkor legyen krémes. Nem most készítem először, eddig reszeltem, tökgyaluval nyomtam, még a nyers verziót is teszteltem. Kézenfekvő volt, hogy beújítsak, és akkor történt meg ez.