Savanyú káposztás húsos egytál
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
B-Cs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
római tál
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
333g savanyú káposzta63 kcal
-
200g sertéstarja372 kcal
-
267g burgonya154 kcal
-
227g vöröshagyma83 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
23g kenyérszalonna163 kcal
-
33g kolbász151 kcal
Összesen
986
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g savanyú káposzta190 kcal
-
600g sertéstarja1116 kcal
-
800g burgonya462 kcal
-
680g vöröshagyma248 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
70g kenyérszalonna488 kcal
-
100g kolbász452 kcal
Összesen
2956
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
30.8g savanyú káposzta6 kcal
-
18.5g sertéstarja34 kcal
-
24.6g burgonya14 kcal
-
20.9g vöröshagyma8 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
2.2g kenyérszalonna15 kcal
-
3.1g kolbász14 kcal
Összesen
91
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.5 g
Zsír
-
Összesen 56.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3965.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 620 mg
-
Nátrium 2916 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 793.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1010 micro
Összesen
986
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157.5 g
Zsír
-
Összesen 169.9 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 372 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11896.3 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 610 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 450 mg
-
Foszfor 1861 mg
-
Nátrium 8749 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 205.5 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 2379.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 311 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 144 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 448 micro
-
Kolin: 654 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3029 micro
Összesen
2956
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
91
kcal
Hozzávalók
-
1 kg savanyú káposzta
-
8 közepes db burgonya
-
4 nagy fej vöröshagyma
-
fűszersó ízlés szerint
-
7 dkg kenyérszalonna
-
10 dkg kolbász
Elkészítés
- A hús szeleteket kicsit megklopfoljuk, és a tetszés szerint választott fűszersóval befűszerezzük. Ha nincs fűszersónk, használjuk a só-bors-majoranna elegyet.
- A savanyú káposztát átmossuk, a tálban átvágjuk apróbb darabokra.
- A krumplikat és a hagymákat megpucoljuk, 5-6 vékony szelet szalonnát szeletelünk.
- A hagymákat kb. 1 cm széles karikákra vágjuk úgy, hogy szép hagyma karikáink legyenek. A krumplikat csak hosszában vágjuk félbe.
- A jénai/római tál aljára 2-3 szelet szalonnát teszünk, majd kb. a káposzta harmadát. Erre jöhet egy réteg hagyma, majd 3 szelet hús. Újra káposzta, majd egy egy réteg krumpli, amit vékonyan meghinthetünk sóval.
- Erre jöhet hagyma, majd újra káposzta, majd a húsok. A felső réteg hús tetejére (igény szerint) tegyünk egy vékony szalonna szeletet, és borítsuk be a maradék hagymával, burgonyával. Ha maradt káposztánk, vékonyan vonjuk be vele a remekmű tetejét. (Ezt ajánlom a korai pirulás miatt.)
- Ha akad otthon kolbászunk, díszíthetjük vele a káposztát, de ha szeretjük, akár a húsok mellé is tehetünk egy szálat.
- Lefedjük az edényünk tetejével, majd tartalék lángon 2-2,5 órát sütjük. Ha a felső szelet hús késsel megvágva szétomlik, akkor készen vagyunk!
- Kiegészítés: A belevaló húsok, a rétegek összeállítása, a hozzávalók összeválogatása és aránya teljesen ízlés szerint történik, csak a savanyú káposztát ne hagyjuk ki belőle. Bolondíthatjuk virslivel, kolbásszal, több szalonnával, a húsosak több hússal/kevesebb káposztával. Variáljátok kedvetekre!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 207
- Tegnapi nézettség: 25
- 7 napos nézettség: 154
- Össznézettség: 73700
- Feltöltés dátuma: 2013. január 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
B-Cs
12 recept
Először apósom kínált bennünket egy hasonló "mindent bele káposztás" étellel, ami nagyon ízlett, így itthon megalkottam a saját verziómat. Ebben a formában még a hús is könnyen lecsúszott, hiszen istenien omlós. Ajánlom hétvégi takarítós napokra, mikor nincs idő kevergetni, kóstolgatni, csak összedobni, és 2-3 órára ottfelejteni! Mivel mindent nagy szeletekben/darabokban hagyunk, így mindenki találhat az "alkatrészek" között kedvére való összeállítást! Jó étvágyat hozzá!