r
Nosalty Logó

Pillangó torta 2. -csokis

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gubigabi
Pillangó torta 2. -csokis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6086 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    396.2 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4992.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    918 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    2181 mg
  • Nátrium
    1146 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    552.2 g
  • Cukor
    405 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2678 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    1206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2633 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    552 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2062 micro
Összesen 6086 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 409 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral.
  2. A sütőporos lisztet apránként beleszitáljuk és elkeverjük.
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  4. Óvatosan beleforgatjuk a felvert habot.
  5. A sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és megsütjük.
  6. A formából kivesszük és rácsra téve kihűtjük.
  7. Elkészítjük a csokikrémet.
  8. Gőz fölött megolvasztjuk az étcsokikat.
  9. A vajat a porcukorral habosra keverjük.
  10. Ha a csoki langyosra hűlt, apránként belekeverjük a cukros vajat.
  11. Az egészet habosra keverjük.
  12. Letakarva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
  13. A piskótát óvatosan három lapba vágjuk, majd az egészet félbe.
  14. A két félkört egymásnak "hátat fordítjuk" és megformázzuk a szárnyakat.
  15. Betöltjük a csokirémmel úgy, hogy az oldalakra és a tetejére is kerüljön.
  16. Felolvasztjuk a tortabevonót és az egész "pillangót", mind a két szárnyat bevonjuk vele.
  17. Megformázzuk a marcipánból a lepke testét és kidíszitjük a tortát, míg a tortabevonó meg nem szárad.
  18. Így jól megtapadnak rajta a cukorkák és a marcipán.
  19. A lepkéket forma híján én egy kicsi pogácsaszaggatóval szúrtam ki és feleztem meg, majd a szárnyakat ott is megcakkoztam és a leeső cakkokból lett a teste.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14531
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 27.

Ajánló

Gyermekeknek szülinapra, névnapra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pillangó torta 2. -csokis
Gubigabi 20 recept

Ez a torta eredetileg katicabogárnak indult, de mivel a bevonásra szánt marcipánt már az elején elrontottam, így B tervet kellett gyorsan kitalálnom. Ugyanis natúr marcipánmasszát vásároltam és hozzá piros ételfestéket. De azt sajnos nem tudtam, hogy a vizes alapú festéket a marcipán nem szereti. Egy nyúlós fáradt rózsaszín masszám lett, amit egy valamit magára is adó katica nem szívesen viselne magán. Így lett a katicabogárból pillangó a megmaradt alapanyagokból.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...