Paradicsomlé télire fagyasztva
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 632.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 300 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.6 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1181.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 525 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 171 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1263 micro
-
β-karotin 5613 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 32163 micro
-
Lut-zea 1538 micro
Összesen
225
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2530.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 500 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 550 mg
-
Foszfor 1200 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194.5 g
-
Cukor 132 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 4726 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2100 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 685 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 395 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 750 micro
-
Kolin: 335 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5050 micro
-
β-karotin 22450 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 128650 micro
-
Lut-zea 6150 micro
Összesen
900
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 50.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 94.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 449 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
18
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A paradicsomokat megmossuk, az esetleges hibás részeket kivágjuk.
- Turmixoljuk maggal, héjával együtt.
- Műanyag üvegekbe töltjük.
- Fagyasztóba pakoljuk.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 18510
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Ezzel a módszerrel a legtöbb vitamin marad a friss paradicsomunkban. Annyira pépes lesz, hogy a magokat szinte észre sem venni benne, nem beszélve a héjáról. Felhasználáskor csak előtte pár órával kivesszük a fagyasztóból, és fogyasztható. Sokat akkor érdemes csinálni, ha jó nagy fagyasztónk is van! Azért érdemes műanyag üvegbe tölteni, mert a fagy ezt nem nyomja szét! Semmi tartósítószer, só és cukor nélküli finom paradicsomlé!