r
Nosalty Logó

Papas arrugadas - kanári-szigeteki ráncos krumpli

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
P.
Papas arrugadas - kanári-szigeteki ráncos krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 578 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5519.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    5340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 144 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22079.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    21362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 578 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2092.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    2025 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát kefével vízben megtisztítjuk, magas falú serpenyőbe tesszük.
  2. Egy pohárban feloldjuk a sót langyos vízben és a burgonyára öntjük. Annyi vizet öntsünk még rá, hogy majdnem ellepje.
  3. Közepes lángon, félig fedővel lefedve 20 perc alatt főzzük puhára.
  4. Ha a burgonya megpuhult, öntsük le róla az összes vizet.
  5. Tegyük vissza a lángra és szárítsuk addig, amíg a só ki nem fehérdeik a héján, ami majd ráncosodni fog.
  6. Frissen vagy hidegen fogyasszuk mojo verdevel vagy mojo picónnal.
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 13024
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 13.

Ajánló

Mojo (mohó) verde vagy mojo picón. Halak mellé a legjobb kísérő, de eredetileg előétel/tapas. pH besorolás: enyhén lúgosít Figyelem: nagyszemű krumpli feldarabolva nem jó. Ha túl sok só ülne ki a krumplikra, egy kevés vízet öntsünk rájuk, lötyköljük körbe az edényben, majd azonnal öntsük le és így szárítsuk ki újra a krumplikat.

Receptkategóriák

Nyaraltunk egy nagyot. Lanzarote-n jártunk, ami a Kanári-szigetek egyik legfurcsábbika. Vulkanikusan aktívnak számító sziget, kopár, mint egy holdbéli táj, sem fa, sem fű nincs rajta, csak néhány pozsgás, minden más növény csak úgy él meg, ha öntözik. Még a pálmafák is. Az itt termelt zöldségek és gyümölcsök száma elég korlátozott, de a krumpli vidáman megél a fekete vulkanikus talajban. És finom. Nagyon. Összehasonlíthatatlan az íze minden más burgonyával. Ez az elkészítési mód pedig kihozza minden krumpliságát, csak egy kis só és más semmi. Tipikus kanári-szigeteki étel, de otthon is könnyen elkészíthető. Régebben a helybéliek - sokan még most is - tengervízzel készítették. Egy variánsa ismert: amikor vajat olvasztanak rá és azzal még egyszer átpirítják, de ezt nem sok helyen készítik, és nekünk a sima sós jobban is ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...