Papas arrugadas - kanári-szigeteki ráncos krumpli
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5519.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 5340 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 148.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22079.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 428 mg
-
Nátrium 21362 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 594.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2092.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 2025 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Elkészítés
- A burgonyát kefével vízben megtisztítjuk, magas falú serpenyőbe tesszük.
- Egy pohárban feloldjuk a sót langyos vízben és a burgonyára öntjük. Annyi vizet öntsünk még rá, hogy majdnem ellepje.
- Közepes lángon, félig fedővel lefedve 20 perc alatt főzzük puhára.
- Ha a burgonya megpuhult, öntsük le róla az összes vizet.
- Tegyük vissza a lángra és szárítsuk addig, amíg a só ki nem fehérdeik a héján, ami majd ráncosodni fog.
- Frissen vagy hidegen fogyasszuk mojo verdevel vagy mojo picónnal.
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 13024
- Feltöltés dátuma: 2011. január 13.
Ajánló
Mojo (mohó) verde vagy mojo picón. Halak mellé a legjobb kísérő, de eredetileg előétel/tapas. pH besorolás: enyhén lúgosít Figyelem: nagyszemű krumpli feldarabolva nem jó. Ha túl sok só ülne ki a krumplikra, egy kevés vízet öntsünk rájuk, lötyköljük körbe az edényben, majd azonnal öntsük le és így szárítsuk ki újra a krumplikat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Nyaraltunk egy nagyot. Lanzarote-n jártunk, ami a Kanári-szigetek egyik legfurcsábbika. Vulkanikusan aktívnak számító sziget, kopár, mint egy holdbéli táj, sem fa, sem fű nincs rajta, csak néhány pozsgás, minden más növény csak úgy él meg, ha öntözik. Még a pálmafák is. Az itt termelt zöldségek és gyümölcsök száma elég korlátozott, de a krumpli vidáman megél a fekete vulkanikus talajban. És finom. Nagyon. Összehasonlíthatatlan az íze minden más burgonyával. Ez az elkészítési mód pedig kihozza minden krumpliságát, csak egy kis só és más semmi. Tipikus kanári-szigeteki étel, de otthon is könnyen elkészíthető. Régebben a helybéliek - sokan még most is - tengervízzel készítették. Egy variánsa ismert: amikor vajat olvasztanak rá és azzal még egyszer átpirítják, de ezt nem sok helyen készítik, és nekünk a sima sós jobban is ízlett.