Málnaszörp
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1009
kcal
- 1% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
12100
kcal
- 1% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 592.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 254.1 g
-
Cukor 221 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 360.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 567 micro
Összesen
1009
kcal
- 1% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 63 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7104.8 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 3325 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 1325 mg
-
Foszfor 1550 mg
-
Nátrium 750 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 35 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3049.3 g
-
Cukor 2647 mg
-
Élelmi rost 325 mg
VÍZ
-
Összesen 4321 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 1310 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 390 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1075 micro
-
Kolin: 673 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 800 micro
-
β-karotin 600 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6800 micro
Összesen
12100
kcal
- 1% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 94.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.7 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
162
kcal
Elkészítés
- A málnát átválogatjuk és megmossuk.
- Egy nagy dunsztos üvegbe tesszük és kicsit megtörjük a kezünkkel, majd egy vékony ruhával letakarjuk és hűvös helyen egy napig érleljük.
- Ezután vékony tüllön átszűrjük és hagyjuk jól lecsöpögni.
- Minden liter málnaléhez 1 kg cukrot és 1 tk borkősavat adunk és többször megkeverjük, hogy a cukor elolvadjon.
- Ha frissen fogyasztjuk, akkor üvegekbe töltjük és a hűtőben tároljuk, de ha télire szeretnénk eltenni, akkor egy ép zománcú edényben felforraljuk és forrástól számítva 2-3 percig főzzük. Rögtön üvegekbe töltjük és jól lezárjuk. Még forrón száraz dunsztba tesszük és úgy hagyjuk kihűlni.
- Receptkönyvben: 349
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 213276
- Feltöltés dátuma: 2008. július 05.
Ajánló
A száraz dunszt nem más, mint hogy a még meleg befőtteket párnák közé tesszük - természetesen érdemes egy nagy konyharuhával körül venni, hogy megvédjük a párnahuzatot - és egy paplannal jó szorosan betakargatjuk. Ezártal fokozatosan, nagyon lassan hűlik ki a befőtt a takaró alatt. Nyugodtan így hagyhatjuk akár pár napig is. Ezután már csak a polcra kell tenni a szépséges üvegeket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
Ki ne emlékezne vissza szívesen a nagymama szörpjére, amit a nagy nyári melegben finom hűsítőként ittunk akkor még hatalmasnak tűnő pohárból?... és a végén ott maradt az igazi málna-bajusz ;-)