r
Nosalty Logó

Körte-őszibarack dzsem

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Körte-őszibarack dzsem
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

253
Kalória
1.2g
Fehérje
65.5g
Szénhidrátok
0.4g
Zsír
167.6g
Víz
-
Koleszterin
4.4g
Rost
59.1g
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 0% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 3044 kcal
  • 0% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 0% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    167.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 253 kcal
  • 0% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    785.7 g
  • Cukor
    709 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    2011.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2102 micro
  • β-crypt
    827 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1587 micro
Összesen 3044 kcal
  • 0% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

  1. A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk. A körtéket 8-ba vágjuk, és kiszedjük a magházát és a dzsembe nem illő részeket. (Én ezután is le szoktam öblíteni a körtét.) Majd kisujjpercnyi részekre felkockázzuk.
  2. A barackot félve vágjuk, kiszedjük a magját, felszeleteljük és összekockázzuk hasonló méretűre, mint a körtéket.
  3. A felkockázott körtéket egy rozsdamentes acél edényben feltesszük főzni nagy lángon (én az itthon található legnagyobb, azaz levesfőző edényt használtam). Állandó kevergetés mellett kb. 8-10 percig főzzük, amíg olyan puha nem lesz, mint a barack.
  4. Ha már elég leveses és puha a körte, akkor hozzáadjuk a felkockázott barackokat.
  5. A körtét és a barackot kb. 30 percig főzzük közepes lángon. Közben folyamatosan kevergessük, nehogy a gyümölcscukortól odaégjen (fröccsenésgátlót szoktam az edény tetejére rakni, mert a forró kicsöppenő gyümölcs mindent összeken- főleg a falat).
  6. A 30 perc leteltével lehúzzuk a tűzről az edényt, és egy krumplinyomó segítségével apró-darabosra nyomkodjuk a gyümölcsöt.
  7. A művelet után hozzáadjuk a fél kg-os befőzőcukrot, és ismét főzzük és kevergetjük, úgy 10 percen keresztül.
  8. A kész dzsemet a fertőtlenített üvegekbe töltjük, rácsavarjuk a kupakjukat, ezután mindegyik üveget fejre állítjuk 1 percre.
  9. A művelet után szárazdunsztba tesszük 2 napra, majd sötét, hűvös és száraz helyre tesszük az üvegeket.
  10. Felbontás után hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

Életem első dzsemje. Kaptunk egy szatyor körtét, és én úgy gondoltam, lekvár lesz belőle, de úgy éreztem, muszáj kevernem egy másik gyümölccsel. Olcsó volt az őszibarack, így ő lett a nyertes. Nem bántam meg, mert isteni finom lett. Ajándéknak sem utolsó.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Körtelekvár

A legzamatosabb körtékből érdemes főzni ezt az ízgazdag lekvárt, ami elsőre ugyan szokványosnak tűnhet, azonban egy aprócska kiegészítőtől a lehető legkülönlegesebb ...

Lakos Benedek

Citrusos sárgabarackdzsem

A sárgabarack az egyik legnépszerűbb gyümölcs, amiből lekvár vagy dzsem készülhet. Ha unod már, hogy mindig ugyanaz az íz fogad az üvegekben, akkor bolondítsd meg egy kis citrussal! Mi ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!