r
Nosalty Logó

Kiflik thang zong technikával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Kiflik thang zong technikával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Thang zong

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Thang zong

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 3822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Thang zong

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1288.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    949 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    176.8 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    801 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7730.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1122 mg
  • Nátrium
    5695 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 3822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Thang zong

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Thang zong

  1. A thang zonghoz 2,5 dkg lisztet és a vizet sűrűre főzzük, legalább 1 percig, állandóan kevergetve. Kihűtjük.
  2. Az élesztőt az 0,5 dl cukros, meleg tejben felfuttatjuk.
  3. Kimérjük a többi hozzávalót, és kenyérsütőgépbe öntjük.
  4. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a thang zong-ot.
  5. Jól kidolgoztatjuk a tésztát, a tejfölt szükség szerint adagoljuk.
  6. A tésztát lisztezett deszkára öntjük, ha kicsit lágyabb a tészta, akkor dolgozzunk hozzá még kevés lisztet, és a duplájára kelesztjük.
  7. Két-három részre osztjuk, kinyújtjuk, cikkekre vágjuk, és fokhagymás vajjal megkenjük.
  8. Felcsavarjuk, és papírral kibélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojással, megszórjuk tengeri sóval, és kelesztjük legalább 30 percig.
  9. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15364
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 28.

Ajánló

Ha lágyabb lenne a tészta, kevés lisztet gyúrjunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Interneten olvastam erről a sütési technikáról, először megsütöttem a Majomkenyeret thang zong-gal, gondoltam, utána meg kipróbálom a fokhagymás-sós változatot. Csodálatosan könnyű, finom volt a tészta állaga, így ezután elkészültek ezek a sós kiflik.

Hozzávalók

Thang zong

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...