r
Nosalty Logó

Kelkáposzta főzelék pirított kolbásszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Kelkáposzta főzelék pirított kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A főzelékhez

A feltéthez

Összesen 436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A főzelékhez

A feltéthez

Összesen 1737 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A főzelékhez

A feltéthez

Összesen 122 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1215 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    125.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3948.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    2793 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    850.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    561 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    678 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4859 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    652 micro
Összesen 1737 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

A főzelékhez

A feltéthez

Elkészítés

A főzelékhez

  1. A kelkáposztát megmossuk, torzsáját kivágjuk, leveleit ujjnyi vékony csíkokra szeljük.
  2. Annyi vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. Sózzuk. Kb. 40 percig főzzük.
  3. Az olajban üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a lisztet, világosra pirítjuk.
  4. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, simára keverjük, és gyorsan 2-3 dl vízzel felengedjük, majd a káposztára öntjük. Befűszerezzük. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is.
  5. A tejfölt kevés vízzel simára keverjük,és ezzel is sűrítjük a főzeléket. Ha túl sűrűnek véljük, kevés vízzel felengedjük. 10 percet még mérsékelt tűzön főzzük.
  6. Feltétnek az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, mellédobjuk a karikára vágott kolbászt, összeforraljuk, és a főzeléket ezzel megöntözve tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 77122
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 09.

Ajánló

Egy finom desszert, mondjuk a kókuszos-pudingos kekszsüti remek választás lehet mellé...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel szeretjük a főzeléket, ezt is szívesen fogyasztjuk. Finom ízt ad  neki a pár darab pirított kolbász a tetején. A fűszereket ízlés szerint szoktam hozzátenni, nem mérem sosem. Volt olyan, hogy nem lett elég sűrű, ezért még készítettem hozzá egy kis adag rántást. A tejföl még finomabbá teszi.

Hozzávalók

A főzelékhez

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...