Kefires szőlőleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
340
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1360
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
47.1g szőlő31 kcal
-
39.2g kefir24 kcal
-
11.8g porcukor46 kcal
-
0.8g vaníliás pudingpor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.2g tejszínhab3 kcal
Összesen
107
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.1 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 228.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
340
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1651.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 679 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 605 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 288.5 g
-
Cukor 263 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 913.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 256 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 415 micro
Összesen
1360
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 71.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
107
kcal
Hozzávalók
-
5 dl kefir
-
15 dkg porcukor
-
1 ek vaníliás pudingpor
-
1 csipet só
-
fahéj ízlés szerint
Elkészítés
- Fogunk egy kisebb edényt, beleöntjük a kefirt, a porcukrot, pudingport, kevéske sót, és elkeverjük.
- A lemosott szőlőszemek felétbeledobáljuk, és botmixerrel eldolgozzuk.
- Alaposan átszűrjük (ezzel kész is a leves).
- A szőlőszemek másik felét félbevágjuk (aki akarja kimagozza :) ).
- Hidegen tálaljuk, közepére nyomunk kis tejszínhabot, szórunk rá fahéjat,majd mehet köré a félbevágott szőlő. Bon Appétit!
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4782
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az első konyhán töltött napomon kellett ebben segédkeznem, és nagyon megtetszett. Egyik hétvégén jöttek hozzánk vendégek, és ez is rajta volt a menün. Mindenkinek nagyon ízlett. Kicsit édeskés leves, de valami mennyei íze van. :) Tessék elkészíteni és egészséggel fogyasztani!