Karfiol tejfölös öntettel és zaatarral
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
259
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
516
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 443.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 185.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
259
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 43.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 887.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 338 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 370.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 325 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 271 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 253 micro
Összesen
516
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
68
kcal
Elkészítés
- A karfiolt rózsáira szedjük. Egy párolóedényben víz fölött megpároljuk. A vízbe babérlevelet, köménymagot, sót teszünk ízesítésül.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy serpenyőt vékonyan kiolajozunk.
- A tejfölt összekeverjük a felvert tojással, sóval, zaatarral.
- A karfiolrózsákat elhelyezzük a sütőtálban és egyenletesen bevonjuk a tejfölös keverékkel.
- A sütőben szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2753
- Feltöltés dátuma: 2023. május 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
392 recept
Nagyon szeretem Ottolenghi színpomás, fantáziadús receptjeit. Sokszor használja a zaatar nevű fűszerkeveréket, vettem is belőle. Tetszik az íze, illata, igyekszem többféle ételhez használni.