r
Nosalty Logó

Gyömbéres-bazsalikomos eperlekvár

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Koronás Cukor
Gyömbéres-bazsalikomos eperlekvár
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

202
Kalória
0.9g
Fehérje
51.6g
Szénhidrátok
0.4g
Zsír
114.3g
Víz
-
Koleszterin
2.6g
Rost
47.5g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2422 kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    114.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 202 kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    618.7 g
  • Cukor
    570 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1372.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    877 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 2422 kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

  1. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, lecsepegtetjük, majd negyedekbe-nyolcadokba aprítjuk, mérettől függően.
  2. A darabolt epret egy nagy edénybe tesszük. Hozzáadjuk az aprított gyömbért, belereszeljük a citrom héját, majd a levét is hozzáfacsarjuk.
  3. A gyümölcsökre öntjük a Koronás 3:1 Befőzőcukrot, és alaposan összeforgatjuk az egészet. Forrásig melegítjük a lekváralapot, majd amikor forrni kezd, mérsékeljük a lángot/hőfokot, és így főzzük 15 percig.
  4. A már majdnem kész lekvár felét-kétharmadát leturmixoljuk. Nem kell külön edényt koszolnunk ehhez, elég, ha a merülőfejes mixerrel a lábosban turmixoljuk, a lényeg, hogy ne legyen teljesen híg, maradjanak benne bőven gyümölcsdarabok.
  5. Hozzáadjuk a lekvárhoz a bazsalikomleveleket, és az egészet összemelegítjük pár perc alatt. Végezhetünk állagtesztet is: egy kiskanálnyi lekvárt tegyünk egy kistányérra, hagyjuk 1 percet dermedni, majd állapítsuk meg, hogy kedvünknek valóan megdermedt-e.
  6. A lekvárt még forrón átkanalazzuk steril befőttesüvegekbe, rázárjuk a tetejüket, majd 15 percre fejjel lefelé fordítjuk őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Nincs is jobb indítása az eperszezonnak, mint gyorsan befőzni egy adag mosolygós lekvárt! Az eperben az is csodás, hogy nem kell sokáig főzni, gyakorlatilag fél óra alatt gyönyörű színű, zamatos és remek állagú házi lekvárunk lesz. Érdemes játszani az ízesítéssel is: mi most kevés reszelt gyömbérrel és pár szál bazsalikommal tettük még üdébbé a lekvárunkat - az első üvegnek annyi ideje sem volt, hogy kihűljön, máris felbontottuk!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!