r
Nosalty Logó

Csokiolvasztás torta bevonásához

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sienne
Csokiolvasztás torta bevonásához
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

209
Kalória
1.3g
Fehérje
15.3g
Szénhidrátok
15.9g
Zsír
5.9g
Víz
23.5g
Koleszterin
1.8g
Rost
12g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 833 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    5.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 209 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 833 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 534 kcal

Elkészítés

  1. Egy normál méretű torta bevonásához törjük össze a kb. 10 dkg-nyi csokoládét egy kis gömbölyű porcelántálba. Öntsünk rá kb. 2 evőkanál vizet, és kb. 30 mp-re tegyük be a mikróba.
  2. Amikor kivesszük, egy vizes lében úszkáló félolvadt csokit találunk, de nem baj, pont így a jó. Vegyünk egy kiskanalat, és kezdjük el kevergetni.
  3. Tegyük hozzá a vajat, és kevergessük mindaddig, amíg egy folyékony csokioldatot kapunk. Nem kell aggódni, előbb-utóbb szépen egyenletes és sima (és egységesen langyos) lesz. Kisebb teljesítményű mikrók esetében előfordulhat, hogy nem simul ki teljesen, ilyenkor be lehet tenni még 10-15 mp-re a mikróba, és utána biztosan homogénra tudjuk keverni.
  4. Csigavonalban ráöntjük a tortára, hogy minél egyenletesebben eloszlatható legyen a felületen, és lapos simítókéssel, lapkával, a torta finom mozgatásával szépen eloszlatjuk. Nem kell aggódni, nem köt gyorsan, majd a hűtőszekrényben fog csak megdermedni, szép nyugodtan dolgozhatunk vele.
  5. 1-2 órára hűtőbe tesszük, és akkor szépen megszilárdul. Meleg vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel szépen lehet szeletelni, de ne fűrészeljük, hanem a langyos kést teljes élével fektessük a vágandó vonalra, és türelmesen várjunk, míg pár másodperc alatt könnyen belesüpped az általa felpuhított csokiba. Minden vágásvonal után mossuk meg a kést meleg vízzel, és töröljük szárazra (ha nem az asztalnál kell szeletelnünk), így sokkal szebb és tisztább vágásvonalakat tudunk csinálni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc

Mikrós módszer, a pralinéhoz ez nem jó.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Simon Gábor

Grillázs házilag

Mutatós, finom és 2 alapanyag szükséges hozzá. Nagyon sokan szeretik ezt a ropogós desszertet akár magában, akár egy süti tetején. Idén karácsonykor ahelyett, hogy megvennéd a boltban, ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!