r
Nosalty Logó

Csokiolvasztás torta bevonásához

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sienne
Csokiolvasztás torta bevonásához
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 833 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 209 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 833 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 534 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy normál méretű torta bevonásához törjük össze a kb. 10 dkg-nyi csokoládét egy kis gömbölyű porcelántálba. Öntsünk rá kb. 2 evőkanál vizet, és kb. 30 mp-re tegyük be a mikróba.
  2. Amikor kivesszük, egy vizes lében úszkáló félolvadt csokit találunk, de nem baj, pont így a jó. Vegyünk egy kiskanalat, és kezdjük el kevergetni.
  3. Tegyük hozzá a vajat, és kevergessük mindaddig, amíg egy folyékony csokioldatot kapunk. Nem kell aggódni, előbb-utóbb szépen egyenletes és sima (és egységesen langyos) lesz. Kisebb teljesítményű mikrók esetében előfordulhat, hogy nem simul ki teljesen, ilyenkor be lehet tenni még 10-15 mp-re a mikróba, és utána biztosan homogénra tudjuk keverni.
  4. Csigavonalban ráöntjük a tortára, hogy minél egyenletesebben eloszlatható legyen a felületen, és lapos simítókéssel, lapkával, a torta finom mozgatásával szépen eloszlatjuk. Nem kell aggódni, nem köt gyorsan, majd a hűtőszekrényben fog csak megdermedni, szép nyugodtan dolgozhatunk vele.
  5. 1-2 órára hűtőbe tesszük, és akkor szépen megszilárdul. Meleg vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel szépen lehet szeletelni, de ne fűrészeljük, hanem a langyos kést teljes élével fektessük a vágandó vonalra, és türelmesen várjunk, míg pár másodperc alatt könnyen belesüpped az általa felpuhított csokiba. Minden vágásvonal után mossuk meg a kést meleg vízzel, és töröljük szárazra (ha nem az asztalnál kell szeletelnünk), így sokkal szebb és tisztább vágásvonalakat tudunk csinálni.
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6057
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 15.

Ajánló

Csokiolvasztás pralinéhoz

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikrós módszer, a pralinéhoz ez nem jó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...