Csokiolvasztás torta bevonásához
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sienne
adag
Előkészítés
perc
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 42% Zsír
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
4g víz0 kcal
-
10g vaj72 kcal
Összesen
209
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 42% Zsír
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
16g víz0 kcal
-
40g vaj287 kcal
Összesen
833
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 42% Zsír
-
64.1g étcsokoládé350 kcal
-
10.3g víz0 kcal
-
25.6g vaj184 kcal
Összesen
534
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 118.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 5.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
209
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 63.7 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 473.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.2 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 23.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 276 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
833
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 40.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 303.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.2 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 15 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
534
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg étcsokoládé
-
2 evőkanál víz
Elkészítés
- Egy normál méretű torta bevonásához törjük össze a kb. 10 dkg-nyi csokoládét egy kis gömbölyű porcelántálba. Öntsünk rá kb. 2 evőkanál vizet, és kb. 30 mp-re tegyük be a mikróba.
- Amikor kivesszük, egy vizes lében úszkáló félolvadt csokit találunk, de nem baj, pont így a jó. Vegyünk egy kiskanalat, és kezdjük el kevergetni.
- Tegyük hozzá a vajat, és kevergessük mindaddig, amíg egy folyékony csokioldatot kapunk. Nem kell aggódni, előbb-utóbb szépen egyenletes és sima (és egységesen langyos) lesz. Kisebb teljesítményű mikrók esetében előfordulhat, hogy nem simul ki teljesen, ilyenkor be lehet tenni még 10-15 mp-re a mikróba, és utána biztosan homogénra tudjuk keverni.
- Csigavonalban ráöntjük a tortára, hogy minél egyenletesebben eloszlatható legyen a felületen, és lapos simítókéssel, lapkával, a torta finom mozgatásával szépen eloszlatjuk. Nem kell aggódni, nem köt gyorsan, majd a hűtőszekrényben fog csak megdermedni, szép nyugodtan dolgozhatunk vele.
- 1-2 órára hűtőbe tesszük, és akkor szépen megszilárdul. Meleg vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel szépen lehet szeletelni, de ne fűrészeljük, hanem a langyos kést teljes élével fektessük a vágandó vonalra, és türelmesen várjunk, míg pár másodperc alatt könnyen belesüpped az általa felpuhított csokiba. Minden vágásvonal után mossuk meg a kést meleg vízzel, és töröljük szárazra (ha nem az asztalnál kell szeletelnünk), így sokkal szebb és tisztább vágásvonalakat tudunk csinálni.
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 6110
- Feltöltés dátuma: 2011. december 15.
Ajánló
Csokiolvasztás pralinéhoz
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Sienne
16 recept
Mikrós módszer, a pralinéhoz ez nem jó.