Befőtt cukor és édesítőszer nélkül
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.6 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 378.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 391 micro
Összesen
290
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 838.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 386 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 294.6 g
-
Cukor 236 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1513.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 699 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1564 micro
Összesen
1159
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 41.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 75.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
58
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Ezzel a recepttel nem aratunk sikert, ha nem figyelünk oda az üvegek gondos tisztítására. Ha nem mossuk át az üvegeket legalább egyszer mosogatós vízben, és utána nem öblítjük át enyhe ecetes vízben legalább kétszer, és nem csepegtetjük le a steril papírtörlőn, ne várjunk jó eredményt. Mosogassuk hát el gondosan az üvegeinket.
- Az üvegeket töltsük meg a gyümölcsünkkel, és SEMMI MÁSSAL! Sem vízzel, sem cukorral, csak a fáradságos munkánkkal. Az üvegekbe csakis az alaposan megmosott, esetleg feldarabolt gyümölcs kerülhet, semmi más. Erősen ráhúzzuk a fedőt, celofán itt nem megoldás.
- Állítsuk az üvegeket egy nagy kuktába, vagy annak híján egy fazékba, alá 3 ujjnyi vizet teszünk. Rázárjuk a tetejét (vagy fedőt teszünk rá), és sípolástól számítva 15 percet főzzük (fazékban fél órát). Ezzel a gőzölős eljárással remélhetőleg az utolsó lappangó baktériumot is kiöltük a gyümölcsös üvegünkből.
- Az üvegeket a kamra polcára állítjuk, majd két nap múlva türelmetlenül felbontjuk, és megállapítjuk, hogy tényleg jól sikerült a remekmű. De egy évig egészen biztosan eláll.
- Receptkönyvben: 181
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 55514
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 26.
Ajánló
Bármire jó, még az ezeréves körtefa forgácsolt lemeznek tűnő gyümölcsét is eltehetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Imádom a befőttet! A mama mindig azt adott a sült hús mellé télen! Dehát tele van cukorral... 30 fölött, szülés után, fogyókúrában, sportos életet űzve, stb, nem ehet az ember ekkora kalóriabombát.... Vajon hogyan lehetne télen megint befőttet enni, úgy igazán, nagykanállal, üvegből, a tévé előtt, de úgy, hogy utána, ne álljunk lelkiismeretfurdalástől űzve rögtön a mérlegre? Ilyen és ehhez hasonló kérdések gyötörtek, mikor is a barátnőm felvilágosított e receptről. "Te ezt nem is tudtad???" - célzott rá, hogy kettőnk közül én vagyok a jobb háziasszony, és mégis... De most már tudom. És megosztom mindenkivel.