Bazsalikomos zöldborsópüré
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
75g zöldborsó61 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
13g vaj90 kcal
Összesen
151
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
150g zöldborsó122 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
25g vaj179 kcal
Összesen
301
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
83.8g zöldborsó68 kcal
-
2.2g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
168
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 915.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 780 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 61.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 357 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1858 micro
Összesen
151
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1831 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 1561 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 122.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 713 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3716 micro
Összesen
301
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1022.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 872 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 68.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 398 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2076 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldborsót - annyi vízben, amennyi éppen ellepi-, pár perc alatt megfőzzük, leszűrjük. A főzővízből felfogunk valamennyit.
- Turmixban, vagy botmixerrel pürésítjük, a sót és a bazsalikomleveleket hozzáadva.
- A vajat is hozzákeverjük.
- A tetsző állag eléréséhez kevés főzővízzel hígíthatjuk a pürét.
- Receptkönyvben: 221
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 35001
- Feltöltés dátuma: 2009. június 23.
Ajánló
Ha úgy tartja kedvünk, bazsalikom helyett mentát is használhatunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Egész évben készíthetjük húsok mellé, de persze a tavaszi zsenge zöldborsószemekből a legfinomabb.