Baracklekvár és szörp xilittel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1500g sárgabarack670 kcal
-
125g xilit300 kcal
-
6g dzsemfix18 kcal
Összesen
988
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
6000g sárgabarack2678 kcal
-
500g xilit1200 kcal
-
25g dzsemfix73 kcal
Összesen
3951
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
92g sárgabarack41 kcal
-
7.7g xilit18 kcal
-
0.4g dzsemfix1 kcal
Összesen
60
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 723.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 321 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 231.6 g
-
Cukor 133 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1204.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1339 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 140 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 265 micro
-
β-karotin 15261 micro
-
β-crypt 1451 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1242 micro
Összesen
988
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.1 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2894.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 725 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 558 mg
-
Foszfor 1283 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 926.5 g
-
Cukor 532 mg
-
Élelmi rost 116 mg
VÍZ
-
Összesen 4818.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5357 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 558 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 184 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 502 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1060 micro
-
β-karotin 61045 micro
-
β-crypt 5803 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4966 micro
Összesen
3951
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 44.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 936 micro
-
β-crypt 89 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
60
kcal
Hozzávalók
-
6 kg sárgabarack
-
50 dkg xilit
-
1 csomag dzsemfix
Elkészítés
- A barackokat jól megmossuk, magozzuk, majd egy edényben a xilittel kis lángon puhára főzzük.
- Amikor félkész, kiveszünk belőle 1 liternyit, ebből lesz a szörp.
- A lekvárt tovább főzzük a zselésítővel, és üvegekbe töltjük.
- A kiszedett barackot leturmixoljuk, és 1/2 liter vízzel tovább főzzük, amíg el nem forrja a habját.
- A végén kis citromsavval elkeverjük, és mehet az üvegbe.
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12317
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Sárgabarack. Kedvesem él-hal a lekvárért, szerintem keveset tettem el.:)