Kamaszkoromban szüleim nem sokat láttak a konyhában sertepertélni, sőt egyáltalán nem szerettem anyám mellett kuktáskodni. Utólag azért rájöttem, hogy önkéntelenül is sok apró trükköt ellestem tőle, amit később jól tudtam hasznosítani.
Tulajdonképpen miután férjhez mentem, kezdtem el intenzívebben érdeklődni a gasztronómia iránt. Kifejezetten doppingolt, hogy önállóan alkothatok, és nem szól bele senki, mit és hogyan csinálok. A sütésnek csak jóval később mertem nekiállni - amikor már gyermekeim is voltak - egy kedves szomszédasszonyom rábeszélésére. Ő adta az első kevert süti recepteket, mondván, hogy ezeket nem lehet elrontani. Ma pedig már szinte nincs akadály, bármit elkészítek. Talán az egyetlen kivétel a házilag készült rétes. Ehhez még nem vettem a bátorságot. Talán majd egyszer, ha nyugdíjba megyek. :)
A hely, ahol főzök
Magyarország - Délnyugat-Dunántúl - Nagykanizsa - lakásunk konyhája.
Ars poetica a konyhában
Stahl Judit után szabadon: Gyorsan, valami finomat és egészségeset!
Az aszalt szilva nemcsak különleges és finom alapanyag, melyet magában vagy húsokba töltve és megsütve imádunk, de több okból is támogatja a testünket. Főleg, ha emésztésről van szó!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...