Mióta főzök
Mint sokan mások, gyerekkoromban én is anyukám mellett kezdtem el sütni, főzni, tőle lestem el a fortélyokat. Már egész kicsiként besegítettünk neki a konyhában testvéremmel. Anyukám péknek tanult, így nagyszerűen süt, a kelt tésztái verhetetlenek!
Sütés terén a piskóta volt, amit először megtanított anyukám és el tudtam önállóan készíteni. Készítettük minden variációban, piskótatekercsnek, krémmel töltve, somlóit is alkottunk belőle. Aztán az első meglepi szülinapi tortát is abból készítettük anyunak tesóval (12 évesek lehettünk). A piskóta sikerült is, de a krém szörnyű volt, bár mindenki dícsérte:)
Később jöttek a kolis évek, amikor már nagyon jól jött a tudományom, de néha még kellett azért a telefonos segítség. :)
Bár munkám mellett nem mindig van annyi időm a főzésre, sütésre mint szeretném, de továbbra is egyik kedvenc elfoglaltságom. Évek óta nézegetem és lesek ötleteket erről az oldalról is, sok jó recepttel gyarapodtam. Most gondoltam egy-két receptemet, ami nincs fent, vagy nem úgy van fent, ahogy én készítem, megosztom másokkal én is.
Ars poetica a konyhában
Kíváncsi természet lévén a főzésben is szeretek kipróbálni új dolgokat, ízeket, szeretek kísérletezni.
Legtöbbször nem szoktam precízen, pontosan betartani a recepteket, egy picit variálok rajtuk, átalakítom saját ízlésem szerint, vagy ahogy nekem egyszerűbb, vagy ahhoz igazítom, ami éppen otthon van. :)