10 éves korom óta kotnyeleskedek a konyhában, amit mára már családi körben oktatói szintre hoztam.
A hely, ahol főzök
Van egy kertre néző műhelyem, amit konyhának is hívhatunk. Leginkább a szomszéd zöldségesén legeltetem a szemem, mert a a mi társasházi kertünkben csak a petrezselymet, mentát, kaprot, és egy tő lestyánomat tűrik meg. Szerencsére az a 3-4 gyümülcsfám már akkora, hogy nem merik kiutálni. (Vidékinek születtem,de a Főváros zöld övezetében élek és a beton tengerbe járok dolgozni.)
Mióta a nyugdíjazásommal kacérkodom, megpróbálom a gyerekkori ízeket visszaidézni. Az unokák is szépen szaporodnak, feléjük pedig a kreativitásomat csillogtatom.Így fognak kedvet kapni ők is a sütés-főzéshez.
Ars poetica a konyhában
Gyakorlat teszi a mester! (Nagyapámtól kaptam örökül ezt a német mondást.)
Ne hidd, hogy a karácsony csak sokórás, bonyolult, kelesztős-gyúrós-sütős-főzős finomságokból állhat, és napokig kell ácsorognod a konyhában, míg valami ünnepit varázsolhatsz az asztalra. Mutatunk 7 olyan receptet, mely ünnepi, mégis gyors!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...