Ne vízben főzd a krumplit: van egy sokkal finomabb alternatíva
Turbózd fel a burgonyafőzési módszered, és hagyd el a vizet.... ezúttal valami mást mutatunk!
Szeretem a jó kajákat. Talán a pörkölt félékben vagyok a legjobb.
Család, kaja, zene ,peca.
Emlékszem tini voltam ,amikor anyák napjára sütit sütöttem mamámnak. Az igaz, hogy csak egy kész por volt ,amit kis vízzel kellett asszem hígítani . De sütöttem hurkát is. Érdekes, hogy egy rántottát jóval később ,már felnőtt korban tanultam meg. Akkor nem volt internet stb.
Sajnos telkünk már nincs .Legfőképpen a konyhában. De házunknak van egy kertje ,ahol bográcsolunk évente 1-2 alkalommal. Majd 30 éve lakunk itt ,de a lakók még nem unták meg a főztömet . Ami halászlé ,marha pörkölt ,vagy gulyásleves álltalában . Egyszer készült nyúl ,de az alkohol győzött közben.
Mindig oda kell figyelni és a lehető legjobbat adni. Legyen az egy egyszerű étel ,vagy a legbonyolultabb. A fűszerekkel sem szabad takarékoskodni.
Turbózd fel a burgonyafőzési módszered, és hagyd el a vizet.... ezúttal valami mást mutatunk!
A brokkoliról mindenki tudja, hogy szuperegészséges zöldség, viszont azt is, hogy főzés útján sok tápanyag elvész belőle. Ez ellen tudsz tenni, ha egy egyszerű alapanyagot hozzáadsz főzés közben. Már mutatjuk is miről van szó!
A főzés nulladik lépése az alapanyagok megmosása: így gondoskodhatunk arról, hogy az étel nemcsak finom, de biztonságosan fogyasztható is lesz. Vannak egyértelmű esetek, az alábbiak nem ezek közé tartoznak: nézzük, mit kell még a csap alá tartani!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...