Egészen kicsi gyerekként is szívesen segítettem Nagymamámnak sütni-főzni. Ő a hagyományos ételeket, sütiket részesítette előnyben, de a legtöbb süti ízét, azóta is a számban érzem. Gyűjtötte a receptes könyveket, amiket nekem adott, amikor már nem tudott sütni.... sok receptet ő írt kézzel....vigyázok rájuk, és azóta is azt a leírást követem. Természetesen az új ízekkel és sütikkel is próbálkozom. Rohanó világunkban van, amikor csak egy muffinra van időm, máskor órákat töltök el sütéssel-főzéssel. 2 éve elindítottam a blogomat is http://scarletsite.hu/ ahol régi és új ízekkel, Nagymamámtól tanult sütikkel, olasz oldalról ellesett receptekkel, tortákkal jelentkezem, a receptjeim zömében nem használok színezéket (csak max. a marcipánnal bevont tortáknál), aromákat, kerülöm az állományjavítókat, helyettük bátran használom a nálunk ismert és kevésbé ismert fűszereket.
A kép a 2011-ben készült torták egy részéről készült.
A hely, ahol főzök
Szeged, Magyarország
Ars poetica a konyhában
3 gyermekes anyukaként szívesen sütök-főzök, szívesen időzök el a konyhában, hiszen jó látni azt amikor jó étvággyal "pusztítanak e"l mindent az asztalról Szeretem kipróbálni az új ízeket, nálunk csak ritkán van a tipikus magyar vasárnapi ebéd: a rántott hús, sült krumplival... Mottóm: "az vagy, amit megeszel" Épp ezért próbálom kerülni az ételszínezékeket, az állományjavítókat....Előnyben részesítem, az ismert és a nálunk kevésbé ismert fűszereket is. A főzelékféléket a jóféle szegedi gyermekélelmezés megutáltatta a gyerekeimmel, ezért a zöldségféléket inkább rakottaknak, leveseknek, salátáknak használom.
A karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...