Mit főzzek ma? Sajtkrémleves, 2 hozzávalós sütőtökös gnocchi és sütőtökös-pekándiós...
A mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
A képen a 2011-ben általam készített torták vannak :) Hobbim: a torta sütés :)
Torta sütés, kertészkedés, olvasás
https://www.facebook.com/Scarletsite-megfizethet%C5%91-glut%C3%A9nmentes-receptjei-1990837411144052
Egészen kicsi gyerekként is szívesen segítettem Nagymamámnak sütni-főzni. Ő a hagyományos ételeket, sütiket részesítette előnyben, de a legtöbb süti ízét, azóta is a számban érzem. Gyűjtötte a receptes könyveket, amiket nekem adott, amikor már nem tudott sütni.... sok receptet ő írt kézzel....vigyázok rájuk, és azóta is azt a leírást követem. Természetesen az új ízekkel és sütikkel is próbálkozom. Rohanó világunkban van, amikor csak egy muffinra van időm, máskor órákat töltök el sütéssel-főzéssel. 2 éve elindítottam a blogomat is http://scarletsite.hu/ ahol régi és új ízekkel, Nagymamámtól tanult sütikkel, olasz oldalról ellesett receptekkel, tortákkal jelentkezem, a receptjeim zömében nem használok színezéket (csak max. a marcipánnal bevont tortáknál), aromákat, kerülöm az állományjavítókat, helyettük bátran használom a nálunk ismert és kevésbé ismert fűszereket. A kép a 2011-ben készült torták egy részéről készült.
Szeged, Magyarország
3 gyermekes anyukaként szívesen sütök-főzök, szívesen időzök el a konyhában, hiszen jó látni azt amikor jó étvággyal "pusztítanak e"l mindent az asztalról Szeretem kipróbálni az új ízeket, nálunk csak ritkán van a tipikus magyar vasárnapi ebéd: a rántott hús, sült krumplival... Mottóm: "az vagy, amit megeszel" Épp ezért próbálom kerülni az ételszínezékeket, az állományjavítókat....Előnyben részesítem, az ismert és a nálunk kevésbé ismert fűszereket is. A főzelékféléket a jóféle szegedi gyermekélelmezés megutáltatta a gyerekeimmel, ezért a zöldségféléket inkább rakottaknak, leveseknek, salátáknak használom.
A mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...