Már nagyon régóta... Saját magamtól tanultam meg főzni. Most már gyakorlott háziasszonynak számítok. Rengeteg receptem és sok receptkönyvem van, mindegyiket féltve őrzöm. Imádom a sütéssel-főzéssel kapcsolatos internetes oldalakat. Ezekből is ihletet kapok a készítéshez. Az ide feltett fényképes receptjeimen kívül sokkal több van fenn az interneten különböző oldalakon, csak időhiány miatt nem tudom ide átrakni, mert azokat a No Salty receptfelrakás szabályai szerint át kellene formálni. Természetesen kilátásba helyeztem a művelet elvégzését, csupán csak idő kérdése.
A hely, ahol főzök
...egy alföldi kedves kis falucskában, lakásom konyhájában (a szakácsképem Erdélyben készült).
Ars poetica a konyhában
Mondhatom nyugodt lélekkel, az otthonom a munkahelyem. A jól felszerelt konyhában nagyon szeretek tartózkodni, sok finom ételt, sütit készíteni. Szívesen kipróbálok új ételeket is, de egy-egy jól bevált receptet nem cserélnék fel semennyiért sem. Többnyire saját termesztésű alapanyagokkal dolgozom. Kertünkben igyekszünk mindent megtermelni, úgy a zöldségfélét, mint a gyümölcsöt.
A karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...